Η πολυεθνική κουζίνα πάει Γλυφάδα

Η πολυεθνική κουζίνα πάει Γλυφάδα

Το Mama Roux «κλωνοποιείται» και μετακομίζει στα νότια προάστια

Η πολυεθνική κουζίνα πάει Γλυφάδα
Το γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2011 στο Κέντρο, επί της οδού Αιόλου, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα πιάτα του, με προέλευση το Μεξικό, την Κίνα, τη Συρία, τη Γαλλία, το Βέλγιο αλλά και αρκετές ακόμα χώρες το έκαναν γρήγορα αγαπητό σε όσους εργαζόμαστε και κινούμαστε στην γύρω περιοχή. Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουν την πολυεθνική κουζίνα του και όσοι μένουν στα νότια προάστια, αφού ο ιδιοκτήτης του, John Higgins, πήρε την απόφαση να εγκαινιάσει το δεύτερο εστιατόριό του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Βασική διαφορά του νέου καταστήματος από το «αδερφάκι» του είναι πως ενσωματώνει στο μενού του την κουλτούρα barbecue “Low & Slow”, η οποίοα συνδέεται άμεσα με τη μαγειρική παράδοση των νότιων πολιτειών της Αμερικής. Για τις ανάγκες της νέας μεθόδου, ο σεφ Βασίλης Σπόρος, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του νέου καταστήματος, ταξίδεψε αρκετές φορές στις κεντρικές και νότιες πολιτείες της Aμερικής. Εκεί ήρθε σε επαφή με όλες τις γεύσεις και τα μυστικά ψησίματος στην πιο αυθεντική εκδοχή τους.

Κλείσιμο


Μετά από αρκετές ώρες δοκιμών, και συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές, σχεδίασε ειδικό smoker, -το πρώτο στην Ελλάδα για επαγγελματική χρήση - στο οποίο υπάρχει ειδικός χώρος για τη φωτιά και τα ξύλα ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το κρέας. Το τελευταίο μάλιστα βρίσκεται σε ξεχωριστό θάλαμο, όπου μεταφέρεται η θερμότητα και ο καπνός, επιτυγχάνοντας κάπνισμα και ψήσιμο ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό, ζουμερό και με την ιδανική καπνιστή γεύση κρέας, το οποίο έχει ψηθεί/καπνιστεί σε χαμηλή θερμοκρασία 120 βαρθμών Κελσίου [Low] για έως και 10 ώρες - ανάλογα με την κοπή [Slow].

Έτσι στο μενού, εκτός από σουβλάκι tandoori, french kiss burger, falafel και tortillas μπορεί κανείς να βρει πέντε ολοκαίνουργια πιάτα Low & Slow: spare ribs, brisket, pulled pork, half chicken και short rib. Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar χρησιμοποιούνται υλικά από την κουζίνα, με το αποτέλεσμα να περιλαμβάνει κλασσικά «νότια» κοκτέιλ όπως hurricane, mint julep και sazerac. Ραντεβού εκεί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης