Θα πραγματοποιηθεί αύριο με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, «Πάνος Μυλωνάς»
Τάκης Πουρναράκης
Το Ι.Ο.ΑΣ. και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμώντας τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων», ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα.
Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, από τις 10:00 έως τις 16:00. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.
Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε από το 2013
Κλείσιμο
και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων» (19/11) για όσους χάθηκαν αδίκως και πρόωρα στους δρόμους. Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό τους πρόσωπο στην κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, www.ioas.gr
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» δραστηριοποιείται ενεργά από το 2005 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, με σκοπό την καλλιέργεια της κυκλοφοριακής παιδείας και την υποστήριξη δραστηριοτήτων και δράσεων πρόληψης που προάγουν την οδική ασφάλεια.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας