Τι κερδίζουν και τι χάνουν όσοι τρώνε το μήλο με τη φλούδα

Τι κερδίζουν και τι χάνουν όσοι τρώνε το μήλο με τη φλούδα

Πρέπει να ξεφλουδίζουμε το μήλο ή να το καταναλώνουμε με τη φλούδα; Τι απαντούν οι ερευνητές σε όσους επιλέγουν να το τρώνε ολόκληρο

Τι κερδίζουν και τι χάνουν όσοι τρώνε το μήλο με τη φλούδα
Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε το μήλο με τη φλούδα. Μάλλον αγνοούν ότι εκτός από τις επιπλέον ίνες, τα φλαβονοειδή και τη γεύση που προσφέρει η φλούδα, προσθέτει και δέκα φορές περισσότερα βακτήρια στο φρούτο!

Πώς μπορεί να είναι καλό αυτό; Αν κάποιος είναι σίγουρος για τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργήθηκαν τα μήλα που καταναλώνει, τότε ναι, μπορεί. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Microbiology και δείχνει ότι τα βιολογικά μήλα έχουν μια πιο ποικίλη και ισορροπημένη βακτηριακή κοινότητα, η οποία θα μπορούσε να τα καταστήσει πιο υγιεινά και πιο νόστιμα από τα υπόλοιπα, αλλά και καλύτερα για το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή