Τι να προσέχουμε στις σκόνες πρωτεΐνης σύμφωνα με διαιτολόγο του Harvard

Τι να προσέχουμε στις σκόνες πρωτεΐνης σύμφωνα με διαιτολόγο του Harvard

Η πρωτεΐνη σε σκόνη κερδίζει έδαφος σε δημοτικότητα και όχι άδικα, αφού προσφέρει ευελιξία στην καθημερινότητα. Μία διαιτολόγος του Harvard παρουσιάζει όλα τα σημεία-κλειδιά για μέγιστα οφέλη

Τι να προσέχουμε στις σκόνες πρωτεΐνης σύμφωνα με διαιτολόγο του Harvard
Με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια μυϊκής μάζας αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, γνωστό ως σαρκοπενία. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό «αντίδοτο», επιβραδύνοντας ή ακόμη και αντιστρέφοντας την εξέλιξή της. Το σώμα διασπά την πρωτεΐνη σε αμινοξέα, τα οποία αξιοποιούνται για την αναδόμηση και συντήρηση της μυϊκής μάζας.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης (RDA) για τον γενικό πληθυσμό ανέρχεται σε περίπου 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Έτσι, για έναν άνδρα 80 κιλών, η ελάχιστη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται είναι περίπου 65 γραμμάρια. Παρ’ όλα αυτά, όπως δείχνουν πρόσφατες μελέτες, οι ανάγκες σε πρωτεΐνη για ηλικιωμένους ή δραστήριους άνδρες μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερες: φτάνοντας τα 1 έως 1,2 γραμμάρια ανά κιλό για τους ηλικιωμένους και έως 1,5 γραμμάριο για όσους ασκούνται συστηματικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης