ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στο πασχαλινό τραπέζι

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στο πασχαλινό τραπέζι

Πώς διατηρούμε σωστά το κρέας και τα αυγά; Πώς τα μαγειρεύουμε με ασφάλεια; Τι να προσέξουμε στη συντήρησή τους; Αναλυτικές οδηγίες για το πασχαλινό τραπέζι από τον ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στο πασχαλινό τραπέζι

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα και προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τους κανόνες στη διαχείριση των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών, που τις εορταστικές μέρες καταναλώνονται περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα παρακάτω:

  • -Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
  • -Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης