Τροφικές αλλεργίες: Η μέθοδος που βοηθά τα παιδιά να πετύχουν υψηλά ποσοστά απευαισθητοποίησης

Τροφικές αλλεργίες: Η μέθοδος που βοηθά τα παιδιά να πετύχουν υψηλά ποσοστά απευαισθητοποίησης

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν αρχικά με τα φιστίκια, αλλά σκοπεύουν να επεκτείνουν την έρευνα και σε άλλα αλλεργιογόνα τρόφιμα

Τροφικές αλλεργίες: Η μέθοδος που βοηθά τα παιδιά να πετύχουν υψηλά ποσοστά απευαισθητοποίησης
Τα παιδιά με αλλεργία στα φιστίκια που κατανάλωναν σταδιακά μεγαλύτερες δόσεις φιστικοβούτυρου πέτυχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά απευαισθητοποίησης σε σύγκριση με εκείνα που απέφευγαν τα φιστίκια, όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο NEJM Evidence.

Στην έρευνα συμμετείχαν 73 παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, τα οποία μπορούσαν να ανεχθούν το ισοδύναμο τουλάχιστον μισού φιστικιού. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που είτε έπρεπε να συνεχίσουν να αποφεύγουν τα φιστίκια είτε να δοκιμάσουν τη νέα στρατηγική. Τα παιδιά της ομάδας που κατανάλωνε φιστίκια ξεκίνησαν με ελάχιστη ημερήσια δόση 1/8 κουταλάκι του γλυκού φιστικοβούτυρο και αύξαναν σταδιακά τη δόση τους, υπό ιατρική παρακολούθηση, κάθε οκτώ εβδομάδες κατά τη διάρκεια 18 μηνών καταλήγοντας σε μία κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο ή ισοδύναμη ποσότητα διαφορετικού προϊόντος φιστικιού. Κανένα παιδί της ομάδας που κατανάλωνε φιστίκια δεν παρουσίασε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και μόνο ένα χρειάστηκε επινεφρίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης