Τα υπερ-επικίνδυνα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά – Πότε επιτρέπονται τα γλυκά

Τα υπερ-επικίνδυνα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά – Πότε επιτρέπονται τα γλυκά

Τα σακχαρούχα ποτά, που καταναλώνονται συχνά σε σπίτια και εξόδους, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και κολπικής μαρμαρυγής, σύμφωνα με νέα μελέτη, που έδειξε όμως επίσης ότι ένα γλύκισμα περιστασιακά προσφέρει καρδιαγγειακά οφέλη

Τα υπερ-επικίνδυνα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά – Πότε επιτρέπονται τα γλυκά

Λίγη ζάχαρη μία στις τόσες -και υπό συνθήκες- δεν βλάπτει, αρκεί να μην προέρχεται από αναψυκτικά και άλλα ποτά άφθονα σε σάκχαρα, καταλήγει πρόσφατη έρευνα δημοσιευθείσα στο Frontiers in Public Health, που συνέδεσε την κατανάλωσή τους με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και κολπικής μαρμαρυγής.

«Το πιο εντυπωσιακό εύρημά μας είναι οι διαφορετικοί συσχετισμοί ανάμεσα στις πηγές πρόσθετων σακχάρων και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο» δήλωσε η Suzanne Janzi, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λουντ και συγγραφέας της μελέτης που εξέτασε τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης από τρόφιμα και ποτά στην καρδιαγγειακή υγεία, διαπιστώνοντας ότι η υπερπρόσληψη πρόσθετων σακχάρων αυξάνει τις πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο ή ανεύρυσμα, ένα γλυκό πού και πού, ωστόσο, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, μειώνοντας τους κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης