Τα δερματικά νοσήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των νησιών – Οι «αθώες» βλάβες που ξεγελούν

Τα δερματικά νοσήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των νησιών – Οι «αθώες» βλάβες που ξεγελούν

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι γιατροί που παρακολουθούν ασθενείς σε ακριτικά νησιά; Η κυρία Σοφία Συμεωνίδου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος και μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, καταθέτει στο ygeiamou την εμπειρία της ως εθελόντρια με την Ομάδα Αιγαίου

sunburn_1785903743
Στους Φούρνους Κορσεών βρέθηκε το ygeiamou στις 17 Μαΐου, ακολουθώντας τους εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου στον 30ο Επετειακό Διάπλου τους με πρώτη στάση το ακριτικό νησί των 800 περίπου κατοίκων. Ανάμεσα στα χαμογελαστά πρόσωπα των κατοίκων που είχαν σπεύσει στο Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού για τον έλεγχο της υγείας τους, στους εθελοντές γιατρούς και επαγγελματίες υγείας που παρείχαν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε αυτοσχέδια ιατρεία στις σχολικές αίθουσες, βρήκαμε την ευκαιρία και συνομιλήσαμε με την κ. Σοφία Συμεωνίδου, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο και μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

«Ήρθαμε για να εξετάσουμε τους ασθενείς στα ακριτικά νησιά που έχει αποφασίσει η ομάδα να επισκεφτεί φέτος» αναφέρει, προσθέτοντας πως πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή της σε μεγάλη αποστολή της Ομάδας Αιγαίου. «Συμμετέχω περίπου τρία χρόνια. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τα ίδια νησιά -η προηγούμενη ήταν το 2022-, οπότε βλέπουμε συγκεκριμένο δείγμα ασθενών» εξηγεί και καταθέτει την εμπειρία της στα απομακρυσμένα νησιά ως δερματολόγος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης