Δωρεά αίματος: Τι έχει αλλάξει στο προφίλ του Έλληνα αιμοδότη – Αλλαγές και στη διαχείριση του αίματος στα νοσοκομεία

Δωρεά αίματος: Τι έχει αλλάξει στο προφίλ του Έλληνα αιμοδότη – Αλλαγές και στη διαχείριση του αίματος στα νοσοκομεία

Το νέο πληροφοριακό σύστημα που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΑ θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αίματος από τη φλέβα του αιμοδότη στη φλέβα του λήπτη

blood-donation_1219338337
Αλλαγή σελίδας στη συλλογή αίματος παρατηρείται από πέρυσι στη χώρα μας, με τους πολίτες να υιοθετούν ολοένα και περισσότερο την κουλτούρα της προσφοράς αίματος, χωρίς να σπεύδουν να δίνουν αίμα όταν απαιτηθεί λόγω της νοσηλείας κάποιου δικού τους.

Η ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για το 2023 προσφέρει αχτίδα αισιοδοξίας σε μια χρόνια ελληνική «πληγή» – τις ελλείψεις αίματος. Παράλληλα, οι προωθούμενες αλλαγές στα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά στη συλλογή του αίματος, εκτιμάται ότι θα προσφέρουν καλύτερη διαχείριση των μονάδων αίματος και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, η χώρα μας το 2023 συγκέντρωσε για την φροντίδα και θεραπεία των ασθενών 570.974 μονάδες αίματος, εκ των οποίων 550.974 μονάδες συλλέχθηκαν από την κοινωνία και 20.000 μονάδες παρελήφθησαν από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό αποκλειστικά για τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης