Αιμοδοσία: Οι ανάγκες της χώρας μας είναι διαρκείς, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός

Αιμοδοσία: Οι ανάγκες της χώρας μας είναι διαρκείς, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός

Για ποιο λόγο ο κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εθελοντικής Αιμοδοσίας παραλληρίζει την αιμοδοσία στη χώρα μας με τον μύθο του Σίσυφου; Ο ίδιος εξηγεί γιατί το υψηλό τετραετίας του Φεβρουαρίου στη συλλογή αίματος πρέπει να οδηγεί σε εντατικοποίηση των προσπαθειών και όχι σε εφησυχασμό

220603153430_aimodosia1
Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε για τις απάτες του στους θεούς: Οι «Κριτές των νεκρών» τον έβαλαν να κουβαλά έναν μεγάλο βράχο μέχρι την κορυφή ενός υψηλού λόφου. Ο σκληρός χαρακτήρας της τιμωρίας οφείλεται στην Ύβρη, που διέπραξε απέναντι στους Θεούς, ειδικά η υπερηφάνειά του, ότι ξεπερνά σε εξυπνάδα τον ίδιο τον Δία. Ο Άδης, με μαγικό τρόπο, έριχνε την πέτρα, όταν αυτή έφτανε στην κορυφή του λόφου και ο Σίσυφος επαναλάμβανε μόνιμα την ίδια διαδικασία.

Κάπως ανάλογα κινείται και η αιμοδοσία στην χώρα μας. Γίνεται μια υπερπροσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα και φτάνουμε στην άκρη του λόφου και τότε έρχονται οι γιορτές και οι διακοπές και πάλι κατρακυλάμε στην έλλειψη ή, καλύτερα, στην μερική έλλειψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης