Χειμωνιάτικες ιώσεις: Χτίζουμε άμυνα με σωστή διατροφή

Χειμωνιάτικες ιώσεις: Χτίζουμε άμυνα με σωστή διατροφή

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και επιστρατεύουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από λοιμώξεις και ιώσεις. Η διατροφή αποτελεί την πρωταρχική ασπίδα προστασίας

fruits_753547633

Ακόμη ένας χειμώνας έφτασε και βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας από το κρύο και τις ιώσεις. Τα ζεστά ρούχα κατεβαίνουν, τα σπίτια ντύνονται με χαλιά και ο εμβολιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ανάμεσα σε όλα τα προληπτικά μέτρα, υπάρχει μια απλή, καθημερινή συνήθεια που μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού κρατώντας μας μακριά από αρρώστιες: η ισορροπημένη διατροφή.

 σωστές διατροφικές επιλογές, σε συνδυασμό με άλλες υγιεινές συνήθειες, όπως η αποφυγή του καπνίσματος και της καθιστικής ζωής, ενδυναμώνουν τον οργανισμό, διασφαλίζοντας ανοσία ενάντια σε ιούς και ασθένειες. Σε πρώτο πλάνο τίθεται η ανάγκη πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, που ενισχύουν τα κύτταρα, υποστηρίζοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι συστατικά όπως οι βιταμίνες C και D, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, ο σίδηρος, αλλά και οι πρωτεΐνες είναι κρίσιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή προστατευτικών αντισωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης