Αδυνάτισμα: Έρχεται χάπι που θα μπλοκάρει την επαναπρόσληψη βάρους

Αδυνάτισμα: Έρχεται χάπι που θα μπλοκάρει την επαναπρόσληψη βάρους

Ένα «κλικ» στον εγκέφαλο και το μπλοκάρισμα συγκεκριμένων νευρικών οδών θα μπορούσε να αποτρέψει την επαναπρόσληψη βάρους που με κόπο και αυστηρή δίαιτα καταφέραμε να χάσουμε. Διαβάστε τι αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα

man_scale_weight_kilos
Τέλος στο σύνηθες φαινόμενο γιο-γιο (yo-yo dieting) θα μπορούσε να φέρει ένα χάπι, να μπλοκάρει δηλαδή την επαναπρόσληψη του βάρους που χάσαμε μέσα από τη δίαιτα -ή και παραπάνω- μετά τη διακοπή της. Πίσω από τη δυνητική θεραπεία που θα διασφαλίζει τα αποτελέσματα του κόπου μας, κρύβεται μια σημαντική ανακάλυψη ερευνητών από το Ινστιτούτο Max Planck για την Έρευνα του Μεταβολισμού και τη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους που δημοσιεύονται στο Cell Metabolism, στον εγκέφαλο υπάρχει ένας «διακόπτης» που ωθεί τους ανθρώπους στην επανάκτηση των κιλών. Αν αυτός ο διακόπτης μπορέσει να απενεργοποιηθεί μέσα από νέες θεραπείες, όχι μόνο δεν θα δούμε τη ζυγαριά να επανέρχεται στις πρώτες ενδείξεις αλλά, κυρίως, θα μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και πρόωρου θανάτου (σύμφωνα με μελέτη σε 7 εκατ. Νοτιοκορεάτες) που έχουν συνδεθεί με αυτήν τη διακύμανση του βαρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης