Επιμένουν να καπνίζουν οι Έλληνες – Στα 2,25 εκατομμύρια οι καπνιστές

Επιμένουν να καπνίζουν οι Έλληνες – Στα 2,25 εκατομμύρια οι καπνιστές

Σύμφωνα με την έρευνα είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχει μία σαφής αποστροφή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας απέναντι στο κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα παραμένει υψηλό

nosmoking1
Σταθερό παρέμεινε το 2022 το ποσοστό των καπνιστών που κάνουν χρήση συμβατικών τσιγάρων στη χώρα μας, αποτελώντας το 28,5% των Ελλήνων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2.250.000 άτομα – εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άνδρες στις ηλικίες 45-65 ετών.

Το παραπάνω στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά συμπεράσματα της νέας έρευνας για το κάπνισμα που διεξήγαγε τον Ιούνιο του 2022 η Marc για λογαριασμό της Παπαστράτος, στην οποία συμμετείχαν 1.200 νοικοκυριά. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι από το σύνολο των καπνιστών, το 84% ανησυχεί για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία του, θέτοντας την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση στην κορυφή των κινήτρων για τη διακοπή του. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, οι απαιτητικές συνθήκες της ζωής εμποδίζουν τη διακοπή του καπνίσματος.

Οι νέες τάσεις

Σύμφωνα με την έρευνα είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχει μία σαφής αποστροφή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας απέναντι στο κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα παραμένει υψηλό. Ειδικότερα επτά στους δέκα Έλληνες (72%) θεωρούν το τσιγάρο μία ξεπερασμένη συνήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης