Η εναλλακτική μορφή άσκησης που θωρακίζει τα οστά και βελτιώνει ισορροπία και κινητικότητα

Η εναλλακτική μορφή άσκησης που θωρακίζει τα οστά και βελτιώνει ισορροπία και κινητικότητα

Την λύση για όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις παραδοσιακές μορφές άσκησης έδωσαν οι επιστήμονες. Πώς πραγματοποιείται η εναλλακτική προπόνηση, ποιους αφορά και ποια τα οφέλη της

220303202301_prop-1280x720
Όσο μεγαλώνουμε παρατηρείται μείωση της κινητικότητας και της συχνότητας άσκησης. Παρόλο που το γήρας θεωρείται η βασική αιτία, υπάχουν ασθένειες όπως η νόσος Πάρκινσον που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την άσκηση. Για το λόγο αυτό οι ερευνητές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε μία λιγότερο συμβατική λύση – την απλή κίνηση να στέκεται κανείς πάνω σε μία πλατφόρμα δόνησης γνωστή και ως power plate.

Τι είναι η προπόνηση ολικής σωματικής δόνησης

Όπως σημειώνουν στο The Conversation ο Matthew Farrow, βοηθός καθηγητή ανατομίας και μυοσκελετικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Bradford και η Hope Rose Edwards, υποψήφια διδάκτωρ του ίδιου τμήματος, η προπόνηση σε δονούμενη πλατφόρμα περιλαμβάνει την όρθια, καθιστή ή ακόμα και ύπτια θέση σε μηχάνημα power plate. Όσο το άτομο πραγματοποιεί διαφορετικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας, το μηχάνημα «στέλνει» δονήσεις σε διαφορετικές συχνότητες, στο εύρος των συχνοτήτων 10-40Hz.

Όσο η πλατφόρμα δονείται, οι μυϊκές ί


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης