ΗΠΑ: Ο Πομπέο απείλησε το Ιράν με «απομόνωση και κυρώσεις»

ΗΠΑ: Ο Πομπέο απείλησε το Ιράν με «απομόνωση και κυρώσεις»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε στην επιβεβαίωση της Τεχεράνης για εμπλουτισμό του ουρανίου σε απαγορευμένα επίπεδα 

pompeo_iran
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο απείλησε την Κυριακή το Ιράν με «περισσότερη απομόνωση και κυρώσεις», μετά την επιβεβαίωση από την Τεχεράνη πως η Ισλαμική Δημοκρατία θα αρχίσει να εμπλουτίζει το ουράνιο σε ένα απαγορευμένο επίπεδο, παρά την αντίθεση της διεθνούς κοινότητας.

«Η τελευταία εξέλιξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος θα οδηγήσει σε περισσότερη απομόνωση και κυρώσεις. Οι χώρες θα πρέπει να επανέλθουν στην παλιά πολιτική που απαγόρευε τον εμπλουτισμό στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα, το ιρανικό καθεστώς θα αποτελούσε ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική απάντηση στην προηγούμενη ανακοίνωση του Ιράν, ότι θα ενισχύσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου.

Ο Πομπέο πρόκειται να μιλήσει στους δημοσιογράφους το πρωί της Δευτέρας (στις 09:15 τοπική ώρα, 16:15 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης