Αλβανία: Ο Μπάσα ζητά την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα για τον Ράμα

Αλβανία: Ο Μπάσα ζητά την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα για τον Ράμα

Χωρίς... «παρατράγουδα» η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα - Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μπήκαν στη Βουλή και παρέδωσαν τις ταυτότητες τους 

Dz7Ux9UXgAcrUhi
Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η σημερινή ογκώδης και μαχητική συγκέντρωση τις αλβανικής αντιπολίτευσης στα Τίρανα, με αίτημα την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη διενέργεια εκλογών.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαν στο κτίριο της Βουλής, το οποίο οι αστυνομικές αρχές φρουρούσαν με ισχυρές δυνάμεις, και αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήριζαν «εγκληματία», διαλύθηκαν αργά το μεσημέρι ήσυχα. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα ζήτησε την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα για τον πρωθυπουργό Ράμα.

Υπό τις επευφημίες των διαδηλωτών οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην ενός, εισήλθαν στο κτίριο της Βουλής και παρέδωσαν στον πρόεδρό της τις βουλευτικές τους ταυτότητες. Πλέον στη Βουλή θα συμμετάσχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικό Κόμματος, που ωστόσο συγκροτούν πλειοψηφία και επομένως δεν τίθεται θέμα πτώσης της κυβέρνησης.

Ο Λ.Μπάσα ανακοίνωσε ότι ο αγώνας της αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη και κατοικημένο κέντρο της χώρας.

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, μιλώντας στο ξένο Τύπο, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν εκπροσωπούν τον λαό.

Η αναβολή της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ματαίωσε την σημερινή ολομέλεια της αλβανικής Βουλής επειδή υπήρχαν όπως ισχυρίστηκε υπήρχαν πληροφορίες για ταραχές στη διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Αντιπολίτευση για σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 10.00 τ.ώ. Ο Ρούτσι είπε ακόμα ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή. Ωστόσο η προοπτική αυτή απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο μετά και την παράδοση των ταυτοτήτων.

Δεν παραιτείται

Πάντως ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για παραίτηση. Σε συνέντευξη στην ιταλική ημερήσια εφημερίδα Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός Rama δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ή να διεξαγάγει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Οι κατηγορίες για διαφθορά

Υπενθυμίζεται ότι, στις 16 Φεβρουαρίου, η αντιπολίτευση πραγματοποίησε μεγάλη διαδήλωση στα Τίρανα, κατηγορώντας τους κυβερνώντες σοσιαλιστές για εγκλήματα, διαφθορά και κακή διακυβέρνηση. Στη διαδήλωση σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Πάνω από 15 άτομα τραυματίστηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης