Γερμανία: «Τρικλοποδιά» στον Φρίντριχ Μερτς σχεδιάζει να βάλει ο «μεγάλος συνασπισμός»

Γερμανία: «Τρικλοποδιά» στον Φρίντριχ Μερτς σχεδιάζει να βάλει ο «μεγάλος συνασπισμός»

Μέρκελ, Ζεεχόφερ και Νάλες δεν θέλουν «στα... πόδια» τους το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Καγκελάριο στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

fre09
«Μπετόν» οι τρεις ηγέτες του «μεγάλου συνασπισμού» στην υποψηφιότητα του Φρίντριχ Μερτς για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Mέρκελ, Ζεεχόφερ και Νάλες απεργάζονται σχέδιο για να βάλουν... τρικλοποδιά στα φιλόδοξα σχέδια της παλιάς καραβάνας του CDU, όπως αποκαλύπτει ο γερμανικός Τύπος.

Ο Φρίντριχ Μερτς, πρώην επικεφαλής της Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης, θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να καλύψει την κενή θέση που θα αφήσει τον Δεκέμβριο στην αρχηγία του κόμματος η «frau Merkel».

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δύο που θεωρούνται γεροί αντίπαλοι: την εκλεκτή της Μέρκελ και γενική γραμματέα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ και του υπουργού Υγείας, δηλωμένου ομοφυλόφιλου, Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Βαυρός εταίρος της και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ και η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Αντρέα Νάλες, έχουν συμφωνήσει να πορευτούν ενωμένοι ως έχουν, δίχως τον Μερτς που μπορεί να φέρει τα πάνω - κάτω στον «Groko» (μεγάλο συνασπισμό).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης