Ο Λευκός Οίκος «απειλεί» με κυρώσεις την Ινδία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400

Ο Λευκός Οίκος «απειλεί» με κυρώσεις την Ινδία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400

Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Dovu3GZW4AAn1eo
Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων- Countering America's Adversaries Through Sanctions Act).

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στον ανταποκριτή του TASS όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την πώληση των S-400.

«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA , αφορά τις νέες οι ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σ αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης