Κίνα: Εκτελέστηκε η νταντά που έκαψε ζωντανούς μία μητέρα και τα τρία της παιδιά

kina-1

Η νταντά ήταν εθισμένη στα τυχερά παιχνίδια και είχε πολύ μεγάλα χρέη - Eίχε δανειστεί πολλές φορές ή είχε κλέψει χρήματα από τους εργοδότες της

Εκτελέστηκε σήμερα στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας η Μο Χουαντζίνγκ, η πρώην νταντά που είχε καταδικασθεί σε θάνατο επειδή προκάλεσε εκουσίως πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας το 2017, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο της περιοχής.

Η θανατική καταδίκη της Μο εξετάστηκε και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λαού (SPC), σύμφωνα με το δικαστήριο της Χανγκτζόου.

Πριν από την εκτέλεση, το δικαστήριο της Χανγκτζόου ενημέρωσε τους στενούς συγγενείς της Μο ότι είχαν το δικαίωμα να την επισκεφθούν, οι ίδιοι όμως αποφάσισαν να μην την συναντήσουν.

«Το κίνητρο της Mo ήταν απεχθές, άκρως διαβολικό και επικίνδυνο για τους άλλους. Οι συνέπειες του εγκλήματος ήταν σοβαρές και επιζήμιες για τη δημόσια ασφάλεια», ανέφερε το SPC.

Παρά το γεγονός ότι η Μο ομολόγησε τον εμπρησμό μετά τη σύλληψή της, η φύση και η σοβαρότητα του εγκλήματος καθώς και οι κοινωνικές του επιπτώσεις δεν δικαιολογούσαν επιείκεια απέναντί της, ανέφερε το ανώτατο δικαστήριο της Κίνας. «Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πραγματικά και επαρκή και η ποινή κατάλληλη», σύμφωνα με το SPC.

Η Μο ήταν εθισμένη στα τυχερά παιχνίδια και είχε πολύ μεγάλα χρέη. Ξεκίνησε να εργάζεται για την οικογένεια της Τζου Σιαοτζέν και του Λιν Σενγκμπίν τον Σεπτέμβριο του 2016. Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2017, έκλεψε κοσμήματα και ρολόγια από την οικογένεια και δανείστηκε χρήματα από την Τζου, τα οποία έχασε σε τυχερά παιχνίδια. Στις 21 Ιουνίου του 2017, η Μο αποφάσισε να κερδίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την Τζου, βάζοντας φωτιά και σβήνοντάς την η ίδια. Ωστόσο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η Τζου και τα τρία της παιδιά να πεθάνουν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

.....

Χωρίς σχόλια Καλά της έκαναν!

Στέφανος

Εδώ θά τήν είχαν πάρει στό μπατσόκ γιά υποψήφιο βουλευτή !!

Περσεύς

Μπράβο στους Κινέζους,

Γεωργία

Φρίκη! Όλοι τηνΚυριακή το πρωί μπροστά στην Κινεζική Πρσβεία να διαμαρτυρηθούμε για την εκτέλεση. Θα διαβαστεί μήνυμα συμπαράστασης της Διεθνούς Αμνηστείας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Β.

Ένα σκουπίδι λιγότερο. Μπράβο στην κινεζική Δικαιοσύνη.

Dimitrios

Άφού εκεί υπάρχει θανατική ποινή γιατί δεν αποτρέπονται όλα αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα;

Γιατι αν δεν υπήρχε...

Δεν θα ρώταγες!

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

@ Dimitrios.Ανάμεσα σε 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους,λογικό είναι να υπάρχουν και μερικοί ψυχοπαθείς.Εμείς εδώ στην Ελλάδα διαλέξαμε τυχαία 300 για να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή και μας βγήκαν όλοι τους πουλημένα τομάρια.

Οι ημερομηνίες εχουν σημασία.

21 Ιουνίου 2017. 21 Σεπτεμβρίου 2018. Σε 15 μήνες έχει βγει και έχει εκτελεστεί η απόφαση. Εδώ 15 μήνες θέλει ο κλητήρας για να πάει το φάκελο από το ένα γραφείο στο άλλο (στο ίδιο κτήριο).

Φου Τσου

Ηλίθια.

Χαζομάρα

Η αλήθεια είναι ότι, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, κάτι που δεν θα τής απέφερε και κανένα όφελος. Η νταντά έβαλε η ίδια τη φωτιά και ήθελε να την σβήσει αμέσως μετά, η ίδια, για να παραστήσει την ηρωίδα, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τους εργοδότες της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump__4_

Η νεαρή Γεζίντι,  που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018, σίγουρα δεν περίμενε πηγαίνοντας στον Λευκό Οίκο πως ο πρόεδρος Τραμπ θα αγνοούσε την ιστορία της ίδιας, αλλά και του λαού της

house_repre

Ο εισηγητής του κειμένου, ο Δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, επιδίωκε να κεφαλαιοποιήσει το κύμα των επικρίσεων σε βάρος του Τραμπ, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε προ ημερών σε τέσσερις νέες γυναίκες βουλευτές που ανήκουν σε μειονότητες