Η Μέρκελ καταδικάζει την ακροδεξιά ξενοφοβία και τα ναζιστικά συνθήματα

Η Μέρκελ καταδικάζει την ακροδεξιά ξενοφοβία και τα ναζιστικά συνθήματα

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να καταδιώκονται άνθρωποι που μοιάζουν διαφορετικοί» είπε - «Είστε ταμπουρωμένη στην καγκελαρία, μακριά από την πραγματικότητα», την κατηγόρησε ο επικεφαλής του ακροδεξιού AfD

merkel__5_
Την καταδίκη της στις ξενοφοβικές επιθέσεις και στη χρησιμοποίηση ναζιστικών συνθημάτων εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να καταδιώκονται άνθρωποι, να χρησιμοποιείται βία και ναζιστικά συνθήματα, να επιδεικνύεται εχθρότητα απέναντι στους ανθρώπους που μοιάζουν διαφορετικοί, που έχουν ένα εβραϊκό εστιατόριο, για επιθέσεις σε αστυνομικούς» τόνισε η καγκελάριος.

Η ομιλία της Μέρκελ έγινε στο κοινοβούλιο, μετά την πραγματοποίηση των πιο βίαιων ακροδεξιών διαδηλώσεων εδώ και δεκαετίες που έφεραν στο φως τις βαθιές διαιρέσεις που υπάρχουν στη χώρα.

Υπέρτατη αρχή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Η Μέρκελ διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει «ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλείονται μέσα στη σιωπή». Όπως ανέφερε, υπέρτατη αρχή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ξεκαθάρισε ότι Εβραίοι, οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί και οι άθεοι είναι όλοι μέλη της γερμανικής κοινωνίας.

Αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ακροδεξιού AfD

Η ομιλία της Μέρκελ έγινε μετά την αντίστοιχη ομιλία, σε πολύ υψηλούς τόνους, του επικεφαλής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, που υποστήριξε ο οποίος είπε πως κινδυνεύει η «οικιακή ειρήνη» της χώρας.

«Όσο αηδιαστικοί κι αν είναι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως το πραγματικά σοβαρό γεγονός στο Κέμνιτς ήταν η αιματηρή πράξη που διαπράχθηκε από δύο αιτούντες άσυλο», είπε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο Γκάουλαντ κατηγόρησε τη Μέρκελ για διάδοση ψεύτικων ειδήσεων για τις διαδηλώσεις και υποστήριξε τον Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BfV, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα πυρά της κριτικής επειδή αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει συμμορίες να καταδιώκουν μετανάστες.

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε καταδίωξη ανθρώπων στο Κέμνιτς… Οι πολίτες που διαδήλωσαν ποινικοποιήθηκαν», είπε ο Γκάουλαντ. «Κυρία Καγκελάριε, δεν έχετε τίποτε άλλο να προσφέρετε στον λαό αυτής της χώρας από πείσμα, δογματισμό και προσβολές. Είστε ταμπουρωμένη στην καγκελαρία, μακριά από την πραγματικότητα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης