Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Ισπανία το νέο σημείο άφιξης για τους μετανάστες

spainole

Η Ελλάδα και η Ιταλία παραμένουν επί του παρόντος τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών, αλλά με πολύ σαφείς μειώσεις εδώ και δύο χρόνια

Η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει σιγά σιγά το νέο σημείο άφιξης για τους μετανάστες που προέρχονται από την Αφρική, ενώ άλλοι δρόμοι ετοιμάζονται να κλείσουν, προειδοποίησε σήμερα ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Φαμπρίς Λετζερί υπογράμμισε ότι περίπου 6.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ισπανικές ακτές μόνο τον Ιούνιο φέτος, σχεδόν όσοι τους πρώτους έξι μήνες της περυσινής χρονιάς.

«Αν με ρωτάτε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου τώρα, θα έλεγα η Ισπανία», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ενώ η διαδρομή από τη Λιβύη καθίσταται όλο και πιο δύσκολη λόγω των αυξημένων περιπολιών της λιβυκής ακτοφυλακής, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ισπανία από το Μαρόκο.

«Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται όπως αυξάνονται τώρα, αυτή η διαδρομή θα είναι ολοένα και πιο σημαντική», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα και η Ιταλία παραμένουν επί του παρόντος τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών, αλλά με πολύ σαφείς μειώσεις εδώ και δύο χρόνια.

Η Ελλάδα, από την οποία πέρασαν περίπου 900.000 μετανάστες το 2015, πέρυσι είδε να φθάνουν στο έδαφός της μόλις 42.000, μετά τη συμφωνία του 2016 με την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex.

Η Ιταλία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 120.000 μετανάστες, αλλά έπειτα από μια συμφωνία στα μέσα Ιουλίου του 2017 με την ακτοφυλακή της Λιβύης, οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 75%, σύμφωνα πάντα με τη Frontex.

Η Ισπανία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 23.000 μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους ήταν Μαροκινοί και πολλοί Αλγερινοί και πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δογματικός αριστερός

"Εντελώς τυχαία" αμέσως μετά τις εκλογές στην Ιταλία άλλαξε η κυβέρνηση στην Ισπανία (χωρίς να γίνουν εκλογές) και ανέλαβαν την εξουσία οι λαθρολάγνοι σοσιαλιστές. Οι σκοτεινοί κύκλοι που απεργάζονται την καταστροφή της Ευρώπης δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Shanahan

Ο Σάναχαν, πρώην στέλεχος της Boeing χωρίς καμία στρατιωτική εμπειρία, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με μια αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών, στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια

donald

«Μαζί με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Τερέζα Μέι προετοιμάσαμε μια πολύ καλή και ασφαλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Αποδείχθηκε ότι οι Βρετανοί την απέρριψαν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα»