Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας θέλει να μεταφέρει τα οστά του Φράνκο από το μαυσωλείο του εμφυλίου πολέμου

koilada-frank-new

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων, έναν χώρο που κατασκευάστηκε επί δικτατορίας Φράνκο κυρίως από πολιτικούς κρατούμενους, είναι θαμμένοι περισσότεροι από 30.000 νεκροί του ισπανικού εμφυλίου (1936-1939)

Αποφασισμένη να μεταφέρει σε άλλο σημείο τα οστά του δικτάτορα Φράνκο δηλώνει η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας προκειμένου να μετατρέψει το μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων σε μνημείο συμφιλίωσης.

Όπως είπε η αναπληρωτής πρωθυπουργός Κάρμεν Κάλβο «υπάρχει ήδη μια συμφωνία στο κοινοβουύλιο και αυτό που θα κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσουμε».

Η Κάλβο αναφερόταν στο μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε το 2017 από 198 βουλευτές - σε σύνολο 350 - οι οποίοι ζητούσαν τη μεταφορά των οστών του Φράνκο από το μαυσωλείο που βρίσκεται 50χλμ. βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

Το ψήφισμα αυτό, όμως, αγνοήθηκε από την τότε κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

«Στόχος μας είναι η περιοχή να γίνει ένας χώρος συμφιλίωσης και μνήμης όλων των Ισπανών και όχι ένας χώρος απολογίας της δικτατορίας» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος Όσκαρ Πουέντε.

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων, έναν χώρο που κατασκευάστηκε επί δικτατορίας Φράνκο κυρίως από πολιτικούς κρατούμενους, είναι θαμμένοι περισσότεροι από 30.000 νεκροί του ισπανικού εμφυλίου (1936-1939).

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αφήστε

τον Φράνκο εκεί που βρίσκεται και κοιτάξτε να δημιουργήσετε κάτι, σοσιαλμπλαμπλάδες...

Est.

Η Ισπανία , η χώρα με τους περισσότερους μαζικούς τάφους μετά την Καμπότζη. Εμφύλιος , κατάρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μενδρινός

Ο Φράγκο ηταν ένας μεγάλος ισπανος πατριώτης που έσωσε την χωρα του απο τους διεθνιστές μπολσεβίκους και από τους δολοφόνους του Στάλιν και που την κράτησε μακριά απο την δίνη και την καταστροφή του Β' ππ

ΙΩΝ

Τα οστά του Κάλβο Σοτέλο, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δολοφόνησαν χωροφύλακες της "δημοκρατίας" εν πλήρη "κοινοβουλευτική δημοκρατία" πού θα τα μεταφέρετε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DsYpmkjXoAIUcFq

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση - Δολοφόνησε τα θύματα στο σπίτι τους, μετέφερε τα πτώματα σε μια περιοχή με κοιτάσματα πετρελαίου, έθαψε τη σύζυγό σε έναν ρηχό τάφο και πέταξε τις σορούς των παιδιών του σε διαφορετικές δεξαμενές πετρελαίου!

putin_ole

«Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε διάλογο με τους Αμερικάνους εταίρους μας σε αυτό το κομβικό θέμα και ελπίζουμε ότι θα το εξετάζουν με πλήρη υπευθυνότητα», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

1