Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας θέλει να μεταφέρει τα οστά του Φράνκο από το μαυσωλείο του εμφυλίου πολέμου

Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας θέλει να μεταφέρει τα οστά του Φράνκο από το μαυσωλείο του εμφυλίου πολέμου

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων, έναν χώρο που κατασκευάστηκε επί δικτατορίας Φράνκο κυρίως από πολιτικούς κρατούμενους, είναι θαμμένοι περισσότεροι από 30.000 νεκροί του ισπανικού εμφυλίου (1936-1939)

koilada-frank-new
Αποφασισμένη να μεταφέρει σε άλλο σημείο τα οστά του δικτάτορα Φράνκο δηλώνει η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας προκειμένου να μετατρέψει το μαυσωλείο της Κοιλάδας των Πεσόντων σε μνημείο συμφιλίωσης.

Όπως είπε η αναπληρωτής πρωθυπουργός Κάρμεν Κάλβο «υπάρχει ήδη μια συμφωνία στο κοινοβουύλιο και αυτό που θα κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσουμε».

Η Κάλβο αναφερόταν στο μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε το 2017 από 198 βουλευτές - σε σύνολο 350 - οι οποίοι ζητούσαν τη μεταφορά των οστών του Φράνκο από το μαυσωλείο που βρίσκεται 50χλμ. βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

Το ψήφισμα αυτό, όμως, αγνοήθηκε από την τότε κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

«Στόχος μας είναι η περιοχή να γίνει ένας χώρος συμφιλίωσης και μνήμης όλων των Ισπανών και όχι ένας χώρος απολογίας της δικτατορίας» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος Όσκαρ Πουέντε.

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων, έναν χώρο που κατασκευάστηκε επί δικτατορίας Φράνκο κυρίως από πολιτικούς κρατούμενους, είναι θαμμένοι περισσότεροι από 30.000 νεκροί του ισπανικού εμφυλίου (1936-1939).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης