Σουηδία: Η κυβέρνηση δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους νεαρούς αιτούντες άσυλο

sweden

Πρόκειται για 9.000 υποψηφίους για τους οποίους η υπηρεσία μετανάστευσης δεν μπόρεσε, λόγω φόρτου εργασίας, να αποφανθεί για τον φάκελό τους, προτού ενηλικιωθούν

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε σήμερα έναν νόμο που δίνει σε χιλιάδες νεαρούς αιτούντες άσυλο μια δεύτερη ευκαιρία να παραμείνουν στη χώρα, εωσότου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για υποψηφίους για τους οποίους η υπηρεσία μετανάστευσης δεν μπόρεσε, λόγω φόρτου εργασίας, να αποφανθεί για τον φάκελό τους, προτού ενηλικιωθούν. Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 9.000.

Αυτή η απόφαση θα βοηθήσει χιλιάδες αιτούντες άσυλο που έφθασαν στη Σουηδία όταν ήταν ανήλικοι, να υποβάλουν νέο αίτημα χορήγησης προσωρινής άδειας παραμονής.

Η σουηδική νομοθεσία ασύλου είναι πιο ευνοϊκά διακείμενη προς τους ανήλικους.

Ωστόσο, επειδή η εξέταση των αιτημάτων μπορεί να διαρκέσει άνω του ενός χρόνου κατά μέσο όρο, καθώς η χώρα υποδέχεται περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες σε σύγκριση με τον πληθυσμό της, όσο κανένα άλλο κράτος στην Ευρώπη, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αιτούντες είχαν περάσει την ηλικία των 18 ετών, όταν το αίτημά τους εξετάστηκε.

«Πρέπει να αναλάβουμε τις πολιτικές μας ευθύνες. (Οι αιτούντες) δεν μπορούν να υποφέρουν εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σουηδικές αρχές δεν εξέτασαν εγκαίρως το αίτημά τους» υποστήριξε η Μαρία Φερμ, μια βουλευτίνα των Πρασίνων, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 166 υπέρ έναντι 134 κατά και 48 αποχές. Το υπερψήφισαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι και το κόμμα του Κέντρου, ενώ το καταψήφισαν οι μετριοπαθείς συντηρητικοί και οι Δημοκράτες της Σουηδίας (ακροδεξιά).

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν το νέο αίτημα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα αφορά εκείνους που υπέβαλαν το αρχικό αίτημα πριν από την 24η Νοεμβρίου του 2015, όταν η Σουηδία κατέστησε αυστηρότερο το νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση.

Η Σουηδία κατέγραψε 400.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου από το 2012, ήτοι μία ανά 25 κατοίκους, ένας αριθμός ρεκόρ για την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

@

Τι λέει η συντρόφισσα "πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"!!! Δηλαδή να αναλάβουν τις ευθύνες φορολογώντας τους Σουηδούς για τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ τριτοκοσμικούς! Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Κυνικός

Σε μερικά χρόνια, το WWF θα φτιάξει ένα Εθνικό Πάρκο για τους τελευταίους ξανθούς Σουηδούς, ως είδος προς εξαφάνιση. Ωραία σπιτάκια, λιμνούλες, όμορφα ξανθά παιδάκια να παίζουν και θα έρχονται οι τουρίστες από όλο τον κόσμο να βλέπουν πώς ήταν κάποτε η Σουηδία. Εξω από το πάρκο, δηλαδή στην υπόλοιπη χώρα, θα έιναι μόνο μαύροι, μιγάδες και άραβες μουσουλμάνοι...

From Sweden

Εγώ πάντως ελπίζω σε μερικά χρόνια η WWF να φτιάξει πάρκα για να σε βάλουν μεσα εσένα και τους όμοιους σου... και τότε να δείτε τη ωραία που θα είναι κόσμος μας.

@from Sweden

Α,έτσι; Βρε καλά σας κάνουν!

αλλο παρκο αυτο...

Αν δεις τα βιντεο που επιμελως κρυβουν με το εγκλημα και τους βιασμους....τοτε θα καταλαβεις...το παρκο σουηδιας θα μεινει μονο...η σουηδια ειναι νεκρη...

Έχει δίκιο

Καλά σας κάνουν. Αντε βρε,καλά να είστε να ζήσετε και τα χειρότερα που έρχονται. Να τα υποδεχτειτε,ξέρετε εσείς,με τα πόδια ορθανοιχτα.....

;

Έτσι ακριβώς και θα λέμε κοιτάξτε του μακάκες του σουηδούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης