Το γάλα καμήλας «κατακτά» και το κοινό της Αυστραλίας

Το γάλα καμήλας «κατακτά» και το κοινό της Αυστραλίας

Ενώ, συνήθως, οι φάρμες εκτροφής καμηλών ανοίγουν για να αποτελέσουν μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος, σύντομα... εξελίσσονται σε ιδιαίτερα δυναμικές επιχειρήσεις

camel_009
Μετά την Αμερική, σειρά έχει η Αυστραλία, όπου σήμερα η ζήτηση για γάλα καμήλας ξεπερνά κάθε προσφορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνήθως οι φάρμες εκτροφής καμηλών ανοίγουν για να αποτελέσουν μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος, σύντομα όμως εξελίσσονται σε ιδιαίτερα δυναμικές επιχειρήσεις.

«Το γάλα καμήλας καταναλώνεται από τον άνθρωπο εδώ και 6.000 και πλέον χρόνια, πολύ πριν αρχίσει η κατανάλωση του αγελαδινού. Μην εκπλαγείτε εάν τα επόμενα πέντε χρόνια δείτε σημαντική αύξηση της παραγωγής του στην Αυστραλία», προβλέπει ο Τζον Χάρβεϊ, επικεφαλής αγροτικών ερευνών μεγάλης εταιρίας.

gala_kam_0023


Ήδη αρκετές γαλακτοπαραγωγικές φάρμες εξημερώνουν άγριες θηλυκές καμήλες για να τις χρησιμοποιήσουν στην παραγωγή γάλακτος. Εκτός από γάλα, οι κτηνοτρόφοι παράγουν επίσης τυρί, γιαούρτι, παγωτό, γάλα σε σκόνη, καθώς και προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Οι κτηνοτρόφοι Γουόργουικ και Γκριν μετέφεραν το κοπάδι τους που αποτελείται από 48 καμήλες από την έρημο βόρεια της Αδελαϊδας στην παραλιακή πόλη Ρομπ, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία έναν τουριστικό χώρο. Όπως δηλώνουν, η βιομηχανία αυτού του είδους είναι ακόμα στα σπάργανα στην Αυστραλία, όμως καθημερινά όλο και περισσότερα προϊόντα από γάλα καμήλας κερδίζουν πελατεία σε πολλές πολιτείες της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης