Ιταλία: Η Λέγκα του Βορρά ζητά συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια για κυβερνητική συνεργασία

Ιταλία: Η Λέγκα του Βορρά ζητά συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια για κυβερνητική συνεργασία

«Θα ζητήσω μια συνάντηση από τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, για να διαπιστωθεί αν μπορούμε να δείξουμε αμοιβαία κατανόηση με στόχο την πολιτική συνεργασία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά

Salvini-Lega-Nord
Συνάντηση  με τον αρχηγό του κινήματος των Πέντε Αστέρων και υποψήφιο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο σκέφτεται να ζητήσει ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, με στόχο την πολιτική συνεργασία.

«Θα ζητήσω μια συνάντηση από τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, για να διαπιστωθεί αν μπορούμε να δείξουμε αμοιβαία κατανόηση με στόχο την πολιτική συνεργασία», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «αποκλείει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα κυβερνητικού συνασπισμού με την κεντροαριστερά», ενώ παράλληλα τόνισε πως «θεωρεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 51% να προκύψει συμπόρευση της κεντροδεξιάς με το κίνημα Πέντε Αστέρων».

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, όμως, πριν από λίγο απάντησε μέσω Twitter ότι «η πιθανότητα να συνεργασθούν τα Πέντε Αστέρια με τον Μπερλουσκόνι και με όλο τον κεντροδεξιό συνωστισμό είναι της τάξης του 0%».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πάντως, ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο πολιτικού διαλόγου, πριν αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει για δεύτερη φορά τα κόμματα της χώρας, σε έναν νέο, σύντομο γύρο διαβουλεύσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης