Βερολίνο: Τρομοκράτες σκόπευαν να «σφάξουν κόσμο» στον Μαραθώνιο

verol

Οι υπεύθυνοι φέρονται να είναι συγγενείς και πρόσωπα του περιβάλλοντος του τρομοκράτη Ανίς Αμρί που σκότωσε με φορτηγό 12 άτομα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο του Βερολίνου απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι γερμανικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, πρόκειται για συγγενείς του τρομοκράτη που Ανίς Αμρί, ο οποίος είχε επιτεθεί με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, προκαλώντας το θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Σκοπός τους ήταν η εκδίκηση, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.Τα τέσσερα άτομα ήταν οπλισμένα με μαχαίρια και είχαν σχεδιάσει να ενεργοποιήσουν το πλάνο τους μετά τη μέση του Μαραθωνίου στο Βερολίνο, σκοτώντας όσους αθλητές και θεατές μπορούσαν. Τα σχέδιά της, ωστόσο, έπεσαν στο κενό, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν τις πληροφορίες τους στην αντιτρομοκρατική και ακολούθησε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία ξεψαχνίζει ένα υπόγειο διαμέρισμα στο Βερολίνο, στο οποίο εικάζεται πως υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Η ομάδα των τεσσάρων είχε τεθεί από καιρό σε καθεστώς παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληγή της γερμανικής αστυνομίας, ο βασικός ύποπτος, ο «εγκέφαλος» δηλαδή της τρομοκρατικής ομάδας, είχε κατασκευάσει δύο ειδικά μαχαίρια, με τα οποία θα υλοποιούσε την αιματηρή επίθεση που είχε προγραμματίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης