Βερολίνο: Τρομοκράτες σκόπευαν να «σφάξουν κόσμο» στον Μαραθώνιο

Βερολίνο: Τρομοκράτες σκόπευαν να «σφάξουν κόσμο» στον Μαραθώνιο

Οι υπεύθυνοι φέρονται να είναι συγγενείς και πρόσωπα του περιβάλλοντος του τρομοκράτη Ανίς Αμρί που σκότωσε με φορτηγό 12 άτομα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας

verol
Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στον Μαραθώνιο του Βερολίνου απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι γερμανικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, πρόκειται για συγγενείς του τρομοκράτη που Ανίς Αμρί, ο οποίος είχε επιτεθεί με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, προκαλώντας το θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Σκοπός τους ήταν η εκδίκηση, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.



Τα τέσσερα άτομα ήταν οπλισμένα με μαχαίρια και είχαν σχεδιάσει να ενεργοποιήσουν το πλάνο τους μετά τη μέση του Μαραθωνίου στο Βερολίνο, σκοτώντας όσους αθλητές και θεατές μπορούσαν. Τα σχέδιά της, ωστόσο, έπεσαν στο κενό, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν τις πληροφορίες τους στην αντιτρομοκρατική και ακολούθησε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία ξεψαχνίζει ένα υπόγειο διαμέρισμα στο Βερολίνο, στο οποίο εικάζεται πως υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Η ομάδα των τεσσάρων είχε τεθεί από καιρό σε καθεστώς παρακολούθησης.

Σύμφωνα με πληγή της γερμανικής αστυνομίας, ο βασικός ύποπτος, ο «εγκέφαλος» δηλαδή της τρομοκρατικής ομάδας, είχε κατασκευάσει δύο ειδικά μαχαίρια, με τα οποία θα υλοποιούσε την αιματηρή επίθεση που είχε προγραμματίσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης