Όπως φαίνεται, δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στη γερμανική νεολαία ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν, πρώην κοσμοπολίτης playboy και νυν βασιλιάς της Ταϊλάνδης, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βαυαρία έπεσε θύμα επίθεσης από δύο... έφηβους, που του έριξαν με αεροβόλο.
Ο Βασιλιάς Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την περιοχή, έκανε ποδήλατο στον δρόμο συνοδευόμενος από τους φρουρούς του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες.
Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, ένοχοι για την επίθεση φέρονται να είναι δύο έφηβοι, 13 και 14 ετών, οι οποίοι έριξαν με αεροβόλο στον Βαγιραλονγκόρν από τον κήπο ενός κοντινού σπιτιού.
Ο Ταϊλανδέζος γαλαζοαίματος, γνωστός και ως «βασιλιάς με το μπουστάκι» λόγω παλαιότερων εκκεντρικών του εμφανίσεων (προτού διαδεχθεί τον πατέρα του στον θρόνο) δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.
Κλείσιμο
Η τοπική αστυνομία διερευνά το περιστατικό, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι έφηβοι δεν γνώριζαν σε ποιον έριχναν με το αεροβόλο τους και ήθελαν απλώς «να σπάσουν πλάκα τρομάζοντας μερικούς ποδηλάτες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «προσβολή της υπόληψης του βασιλιά» (πόσο μάλλον η επίθεση εναντίον του, ακόμη και με αεροβόλο) είναι βαρύτατο αδίκημα στην Ταϊλάνδη βάσει της τοπικής νομοθεσίας, που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.