Η Ταϊλάνδη απειλεί να μηνύσει το Facebook για ντροπιαστικό βίντεο του βασιλιά της με... μπουστάκι

Η Ταϊλάνδη απειλεί να μηνύσει το Facebook για ντροπιαστικό βίντεο του βασιλιά της με... μπουστάκι

Ο πρώην κοσμοπολίτης playboy θέλει να «θάψει» το σκανδαλώδες παρελθόν του και τις αμφιλεγόμενες στιλιστικές επιλογές του

Η Ταϊλάνδη απειλεί να μηνύσει το Facebook για ντροπιαστικό βίντεο του βασιλιά της με... μπουστάκι
Παρά την αναμφίβολη χρησιμότητα του όσον αφορά στην κοινωνική δικτύωση, το Facebook έχει χαρίσει σε πολλούς από εμάς και δυσάρεστες στιγμές, όπως π.χ. όταν βλέπουμε τον εαυτό μας να κάνει κάτι ντροπιαστικό σε ένα βιντεάκι που έχει αναρτήσει κάποιος άλλος χρήστης.

Δεδομένων των παραπάνω, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε τον Μάχα Βαγιραλονγκόρν, τον πρώην κοσμοπολίτη playboy και νυν βασιλιά της Ταϊλάνδης, ο οποίος αισθάνθηκε άσχημα βλέποντας πρόσφατα σε δεκάδες σελίδες στο Facebook το βίντεο μιας παλιότερης δημόσιας εμφάνισής του, όπου εμφανίζεται να κάνει βόλτα με άγνωστη κοπέλα φορώντας ένα «μπουστάκι» που αποκαλύπτει τα τατουάζ του.

Κλείσιμο
Ο Βαγιραλονγκόρν, που διαδέχθηκε σχετικά πρόσφατα τον εκλιπόντα πατέρα του στον θρόνο, ήταν διάσημος στο παρελθόν για τις εκκεντρικές εμφανίσεις και τον έκλυτο βίο του. Τώρα όμως είναι βασιλιάς, και δεν μπορεί φυσικά να επιτρέψει να κυκλοφορεί ανάλογο ντροπιαστικό υλικό στο διαδίκτυο. 

Για τον λόγο αυτό, οι ταϊλανδικές αρχές επικοινώνησαν με το Facebook την περασμένη εβδομάδα ζητώντας να κατέβει άμεσα το επίμαχο βίντεο από τις σελίδες που είναι αναρτημένο. Σύμφωνα με την Daily Mail, σεβόμενος τη νομοθεσία της χώρας, ο ιστότοπος «μπλόκαρε» το βίντεο στη συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περίπου 130 σελίδες όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Ως αποτέλεσμα, οι ταϊλανδέζικες αρχές επικοινώνησαν ξανά εχθές με το Facebook και απείλησαν ότι, εάν το βίντεο δεν αφαιρεθεί από παντού μέχρι αύριο το πρωί στις 10.00, θα μηνύσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «προσβολή της υπόληψης του βασιλιά» είναι βαρύτατο αδίκημα βάσει της τοπικής νομοθεσίας, που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης