Γαλλικές εκλογές: Ένας στους τέσσερις Γάλλους δεν θα ψηφίσει στον δεύτερο γύρο
Το προβλεπόμενο ποσοστό αποχής θα είναι το δεύτερο χειρότερο σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών μετά το 1965, γεγονός που υπογραμμίζει την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων που έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν
UPD:
Το ένα τέταρτο των Γάλλων ψηφοφόρων δεν θα πάει να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
την Κυριακή, ενώ πολλοί από αυτούς πρόσκεινται στην Αριστερά και είναι απογοητευμένοι επειδή οι υποψήφιοι της προτίμησής τους δεν εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa.
Το προβλεπόμενο ποσοστό αποχής θα είναι το δεύτερο χειρότερο σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών μετά το 1965, γεγονός που υπογραμμίζει την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων που έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον κεντρώο
Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των εκλογών πλησίασε το 78%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του franceinfo και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 69% των ψηφοφόρων που δεν θα πάει στις κάλπες θα το κάνει διστακτικά αρνούμενο να επιλέξει μεταξύ των δύο φιναλίστ.
Το ένα τρίτο των υποστηρικτών του ηττημένου υποψηφίου της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο, απάντησε στη δημοσκόπηση ότι διάκειται εξίσου αρνητικά απέναντι στον Μακρόν και στην Λεπέν.
Από τη δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι οι ψηφοφόροι θεώρησαν πιο πειστικό τον Μακρόν από την Λεπέν στο ντιμπέιτ της Τετάρτης επιβεβαιώνοντας έτσι τη γενική εντύπωση που είχε διαφανεί από προηγούμενες δημοσκοπήσεις αλλά και την εκτίμηση ότι νικητής θα αναδειχθεί ο Μακρόν.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη σε δείγμα 998 ανθρώπων.
Οι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι μεταξύ των πιο πολωμένων στην Ευρώπη
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση οι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι μεταξύ των πιο πολωμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έναν στους πέντε να χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ακραίο» και μόνο περίπου το ένα τρίτο «κεντρώο».
Η δημοσκόπηση του Bertelsmann Foundation έδειξε επίσης ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό δυσαρέσκειας μεταξύ των Γάλλων για την πορεία της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος.
Το 20% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν τους εαυτούς τους είτε ακροδεξιούς είτε ακροαριστερούς, με το 14% να δηλώνει ακροδεξιό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο σε 11.021 ανθρώπους. Το ποσοστό των ψηφοφόρων στην υπόλοιπη Ευρώπη που δηλώνει ότι ανήκει σε ένα από αυτά τα δύο άκρα είναι μόλις 7%.
Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί τον εαυτό του κεντρώο, σε σύγκριση με το 62% στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από αυτούς, το 21% απάντησε ότι ανήκει στην κεντροαριστερά και το 15% στην κεντροδεξιά.
Η δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης την ευρεία δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί η χώρα. Μόνο το 4% των ακροδεξιών ψηφοφόρων και το 16% των ακροαριστερών δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, υπάρχει μεγάλη στήριξη στην παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ και την ευρωζώνη μεταξύ των ακροαριστερών, των κεντροαριστερών και των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Μόνο οι ακροδεξιοί επιθυμούν την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση και το ενιαίο νόμισμα.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος one-stop προορισμός των πασχαλινών αγορών, με γευστικές και οικονομικές επιλογές για κάθε νοικοκυριό. Από το αρνί και το κατσίκι μέχρι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και τα κρασιά προσφέρονται επιλογές τόσο online όσο και στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό τραπέζι με ποιότητα, ποικιλία και προσφορές.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.