Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε την ακρόπολη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές

Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε την ακρόπολη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος υπέστη μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της κυβέρνησης

Συρία: Ο στρατός απελευθέρωσε την ακρόπολη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές
Σημαντικό πλήγμα υπέστην την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, καθώς ο κυβερνητικός στρατός απελευθέρωσε στην αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας, την οποία κρατούσαν οι τζιχαντιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν την Πέμπτη στην Παλμύρα την οποία είχε καταλάβει από πέρσι τον Μάιο το ΙΚ. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συνεργασία με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (ένοπλη πολιτοφυλακή) έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας αφού επέφεραν βαριές απώλειες στους τρομοκράτες του Ντάες» ανέφερε μια στρατιωτική πηγή, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.

Η συριακή τηλεόραση πρόσθεσε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, απέκλεισαν τον δρόμο που συνδέει την Παλμύρα με την κεντρική Συρία και το Ντέιρ Εζόρ, το προπύργιο του ΙΚ στα ανατολικά της χώρας. Οι κυβερνητικές δυνάμεις «απέχουν 600 μέτρα (...) από την καρδιά του αρχαιολογικού χώρου αλλά προχωρούν αργά γιατί υπάρχουν νάρκες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ.

«Η Παλμύρα σύντομα θα απελευθερωθεί πλήρως», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός «απελευθέρωσε τη συνοικία των ξενοδοχείων και των εστιατορίων καθώς και την Κοιλάδα των Τάφων» που είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ταφικά μνημεία της. "Μετά από την τραγωδία που ζούσε στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια και τους 10 μήνες αφότου έπεσε η Παλμύρα... είναι η πρώτη φορά που αισθανόμαστε χαρά. Προσευχόμαστε να έρθει γρήγορα η νίκη, ώστε να περιοριστεί η καταστροφή. Η Παλμύρα, υπό τον έλεγχό τους, ήταν η καταστροφή ενός πολιτισμού», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης