«Στην Ειδομένη βράζουν το χορτάρι για να φάνε κάτι ζεστό», καταγγέλλει Ιρακινός

«Στην Ειδομένη βράζουν το χορτάρι για να φάνε κάτι ζεστό», καταγγέλλει Ιρακινός

Ο 29χρονος Ιρακινός Halo Rashid ζει στο Λονδίνο και ταξίδεψε μέχρι την Ειδομένη για να προσφέρει βοήθεια στους 18 εγκλωβισμένους συγγενείς του

«Στην Ειδομένη βράζουν το χορτάρι για να φάνε κάτι ζεστό», καταγγέλλει Ιρακινός
Ο Halo Rashid 29 ετών, είναι Ιρακινός, που εδώ και 16 χρόνια ζει στο Λονδίνο. Ο Rashid σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Westminster και τώρα είναι ιδιοκτήτης καθαριστηρίου στην βρετανική πρωτεύουσα. Ο 29χρονος, που έχει αποκτήσει την βρετανική υπηκοότητα, μίλησε στην εφημερίδα Daily Mail για την περιπέτεια της οικογένειάς του που ταξίδεψε από το Ιράκ για να αναζητήσει καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, αλλά έχει αποκλειστεί στην Ειδομένη.

Ο 29χρονος υποστήριξε ότι 18 συγγενείς του, μεταξύ των οποίων η έγκυος αδελφή του, που περιμένει να γεννήσει σύντομα και το μόλις επτά εβδομάδων μωρό της άλλης αδελφής του, έφυγαν από το Κιρκούκ του Ιράκ επειδή κινδύνευε η ζωή τους, αλλά, τώρα ζουν αποκλεισμένοι στην Ειδομένη, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Ο Rashid ανησυχεί για την ασφάλεια των συγγενών του και στις 7 Μαρτίου πέταξε από το Λονδίνο στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια επισκέφθηκε το στρατόπεδο των προσφύγων στην Ειδομένη.

                                  Η οικογένεια του Ιρακινού στην Ειδομένη


Κλείσιμο

«Πολλοί πρόσφυγες βράζουν το χορτάρι για να δώσουν στα παιδιά τους να φάνε κάτι ζεστό, οι σκηνές τους έχουν γεμίσει λάσπη και τα περισσότερα υπάρχοντά τους χάθηκαν στην βροχή»,
δήλωσε χαρακτηριστικά στην βρετανική εφημερίδα ο 29χρονος και ανέφερε ότι ο ίδιος αγόρασε προμήθειες για τους συγγενείς του στα σύνορα από την πλευρά των Σκοπίων. Ο Rashid τόνισε ότι προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τους πάρει μαζί του στο Λονδίνο και σκέφτεται να ζητήσει την βοήθεια της βρετανικής πρεσβείας, αν και όπως είπε η πρεσβεία αυτή την περίοδο θα έχει κατακλυστεί από παρόμοια αιτήματα.

Ο Ιρακινός χαρακτήρισε άθλιες τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη και για να το αποδείξει έδωσε στην εφημερίδα φωτογραφίες από τις σκηνές στις οποίες ζουν αυτή την περίοδο 12 ενήλικα άτομα και έξι μικρά παιδιά, όλοι μέλη της οικογένειάς του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης