Δεν θα επανεκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν

Δεν θα επανεκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν

Σάλος από τη δήλωση αρθρογράφου της Sun ότι θα πρέπει να απονεμηθεί μετάλλιο στον λευκό αστυνομικό

Δεν θα επανεκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν
Δεν θα επανεκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν που έχασε την ζωή του από τα πυρά λευκού αστυνομικού, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μιζούρι, την ώρα που στο Φέργκιουσον, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει τις τελευταίες ώρες.

Έπειτα από δύο νύχτες φυλετικά φορτισμένων ταραχών που ξέσπασαν μετά την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκήσει δίωξη σε βάρος του αστυνομικού, Ντάνιελ Γουίλσον για το φόνο του άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, στους δρόμους του Φέργκιουσον επικρατεί ηρεμία. Ωστόσο, στο σημείο όπου ξεψύχησε ο άτυχος Μπράουν παραμένουν συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες με το χιόνι πιθανόν να έχει αποθαρρύνει τους διαδηλωτές.

Xτες, το βράδυ, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, στους δρόμους του Φέργκιουσον επικρατούσε ηρεμία. Περίπου 20 με τριάντα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα στο προάστιο του Σεντ Λούις, εικόνα που δεν θύμιζε σε τίποτα τους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους τη Δευτέρα για να ακολουθήσουν δύο βραδιές με εμπρησμούς, λεηλασίες, σποραδικούς πυροβολισμούς και συγκρούσεις με την αστυνομία που κατέληξαν σε περισσότερες από 60 συλλήψεις. Άλλοι 45 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση σε μικρότερα, περισσότερο μεμονωμένα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης. "Πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης θα εργασθούν στη διάρκεια της αργίας (των Ευχαριστιών) για να προστατεύσουν τις ζωές και τα αγαθά», δήλωσε χθες ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ηρεμία που επικράτησε την προηγούμενη νύχτα χάρη στην ανάπτυξη 2.200 εθνοφρουρών στην πόλη. Κι ενώ η οικογένεια του Μπράουν θρηνεί το άδικο χαμό του,στη Βρετανία έχει προκληθεί σάλος μετά τις δηλώσεις της Κέιτ Χόπκινς, αρθρογράφου της βρετανικής "The Sun",η οποία έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως, στον αστυνομικό θα πρέπει να απονεμηθεί μετάλλιο γι΄αυτό που έκανε."Δεν πυροβόλησαν τον Μπράουν επειδή ήταν μαύρος. Τον πυροβόλησαν επειδή ήταν κλέφτης και τραμπούκος. Δώστε στον αστυνομικό μετάλλιο. Αυτό της δικαιοσύνης"! Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με πολλούς χρήστες να της απαντούν πως "αναζητά την προσοχή με οποιοδήποτε κόστος" ή ακόμη και πως "έχει ψυχολογικά προβλήματα". Το θέμα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, που επανήλθε δριμύτερο με αφορμή την υπόθεση στο Φέργκιουσον, διέσχισε τον Ατλαντικό φθάνοντας μέχρι την βρετανική πρωτεύουσα. Χτες το βράδυ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο φωνάζοντας συνθήματα "Όχι στον ρατσισμό".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης