Μόσχα: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total

Μόσχα: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total

Το ιδιωτικό σκάφος προσέκρουσε σε εκχιονιστικό μηχάνημα - Ο οδηγός του εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος

Μόσχα: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total
Ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Total, ο 63χρονος Κριστόφ ντε Μαρτζερί, αλλά και ακόμη τέσσερις Γάλλοι υπήκοοι -πιθανότατα μέλη του πληρώματος- σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν το αεροσκάφος τύπου Falcon jet-50 συγκρούστηκε με ένα μηχάνημα καθαρισμού του χιονιού κατά την απογείωσή.  Οπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα ο οδηγός του εκχιονιστικού που θα μπορούσε να ευθύνεται για τη συντριβή ήταν μεθυσμένος.

Κλείσιμο


Τη συντριβή του αεροσκάφους και το θάνατο του επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας επιβεβαίωσαν λίγο μετά και οι αρχές του αεροδρομίου Βνούκοβο.

«Απόψε, ένα αεροπλάνο συνετρίβη όταν συγκρούστηκε στο διάδρομο προσγείωσης με ένα μηχάνημα εκχιονισμού. Τρία μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης είναι νεκροί. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επιβάτης είναι ο επικεφαλής της Total Κριστόφ ντε Μαργκερί», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού αεροδρομίου Έλενα Κρίλοβα.

Πάντως, η γαλλική Total αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου, όμως, ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» -για το χαρακτηριστικό λευκό μουστάκι του- ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχύνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.



Η ανακοίνωση της Total Group
«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου και προστίθεται: «Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί». 

«Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης