Νιγηρία: Νεκρός ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Νεκρός ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

O Αμπουμπακάρ Σεκάου φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού της χώρας και ισλαμιστών μαχητών

Νιγηρία: Νεκρός ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ
Ο νιγηριανός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι σκότωσε τον αρχηγό της εξτρεμιστικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Σύμφωνα με Νιγηριανούς αξιωματούχους, ο Σεκάου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού της χώρας και ισλαμιστών μαχητών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Κρις Ολοκολάντε, «ένας επικεφαλής των ισλαμιστών που ενεργούσε ή ισχυριζόταν στα βίντεο ότι είναι ο θανών Αμπουμπακάρ Σεκάου, η εκκεντρική προσωπικότητα γνωστή ως επικεφαλής της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τον νιγηριανό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας».

Ωστόσο, ο Ολουκολάντε δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον θάνατο του Σεκάου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το όνομά του έχει γίνει εμβληματικό για τη Μπόκο Χαράμ.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του Σεκάου έχει ανακοινωθεί ήδη δύο φορές από το 2009 από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας, όμως ποτέ από τον στρατό.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης