«Ξεβράζει» πτώματα μεταναστών η Μεσόγειος

«Ξεβράζει» πτώματα μεταναστών η Μεσόγειος

Συναγερμός για νέο κύμα προσφύγων - Μέσα στη νύχτα έφτασαν στις ιταλικές ακτές 420 άνθρωποι - Ακόμα 100 αναμένονται τις ερχόμενες ώρες

«Ξεβράζει» πτώματα μεταναστών η Μεσόγειος
Νέο κύμα μεταναστών έχει σημάνει συναγερμό στη Μεσόγειο, με εκατοντάδες να έχουν ήδη φτάσει στις ιταλικές ακτές, ενώ αναμένονται να καταφτάσουν εκατό ακόμη.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα πλοίο με σημαία Παναμά έχει περισυλλέξει 529 ανθρώπους, εκ των οποίων 120 γυναίκες και 19 παιδιά, τα οποία κατευθύνονται στο Παλέρμο της Σικελίας, όπου αναμένονται να φτάσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, στη Ραγκούζα της Σικελίας τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου έφτασαν 420 μετανάστες, ενώ 100 ακόμα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή.

Το συγκλονιστικό, δε, είναι ότι στο σκάφος που βρίσκονται, υπάρχουν και τρεις νεκροί, οι οποίοι απεβίωσαν στη διάρκεια του διάπλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ούτε να είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πολεμικά σκάφη της Μάλτας και της Ιταλίας, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής της Σικελίας, Πότζαλο, Λουίτζι Αματούνα, εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου αν ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στις ιταλικές ακτές αυξηθεί.

«Ήδη οι πρώτοι τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους και αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι τότε θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ο Αματούνα.

«Ο κόσμος που δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει, φοβάται να έρθει σε αυτόν τον υπέροχο τόπο γιατί πιστεύει ότι έχει κατακλυστεί από μετανάστες. Δεν είναι έτσι, αλλά οι ακυρώσεις συμβαίνουν σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των ιταλικών υπηρεσιών διάσωσης, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν αποβιβασθεί στην Ιταλία από την αρχή της χρονιάς υπερβαίνει τις 50.000.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, με μήνυμά του στο Twitter, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας πραγματοποιούν μια άριστη δουλειά μαζί με την ιταλική Μάρε Νόστρουμ (σ.σ.: η ονομασία της επιχείρησης που ξεκίνησε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό) και το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, σε μια κοινή επιχείρηση. Η Ευρώπη είναι παντελώς απούσα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης