Βρυξέλλες: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τέταρτος τραυματίας από το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο

Βρυξέλλες: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τέταρτος τραυματίας από το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο

Τα θύματα πυροβολήθηκαν στο πρόσωπο και το λαιμό, ενώ τουλάχιστον δώδεκα άτομα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς υπέστησαν σοκ

Βρυξέλλες: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τέταρτος τραυματίας από το μακελειό στο Εβραϊκό Μουσείο
Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός από την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος μπήκε στο Εβραϊκό Μουσείο και άρχισε να πυροβολεί από τις σκάλες του Μουσείου. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε. 

Το τέταρτο θύμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ πριν από λίγη ώρα κυκλοφόρησαν φήμες στο twitter πως το θύμα κατέληξε. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, το ιατρικό ανακοινωθέν (περίπου στις 12 μ. ώρα Ελλάδος), έκανε λόγο για το κρίσιμο της κατάστασης του, μην επιβεβαιώνοντας πως το θύμα έχει καταλήξει. Το ίδιο υποστήριξε και ο δήμαρχος των Βρυξελλών σε δήλωσή του, πως η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ουσιαστικά «κρέμεται από μια κλωστή».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως τα θύματα πυροβολήθηκαν στο πρόσωπο και το λαιμό, ενώ τουλάχιστον δώδεκα άτομα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες, καθώς υπέστησαν σοκ. 

Ισραηλινοί τουρίστες ήταν οι δυο από τους τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν το Σάββατο, από πυροβολισμούς στο Εβραϊκό Μουσείο στο κέντρο των Βρυξελλών όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, για την οποία βέλγοι αξιωματούχοι λένε πως μπορεί να είχε αντισημιτικά κίνητρα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε δριμύτατα τους φόνους σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Αποτελούν, όπως είπε, «το αποτέλεσμα της αδιάκοπης υποκίνησης εναντίον των εβραίων και του κράτους τους». Περίπου τα μισά από τα 42.000 μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Βελγίου ζουν στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης