Νέα επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Νέα επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Κανονικά το δημοψήφισμα στην Κριμαία την Κυριακή

Νέα επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία
Με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου, όπως αναφέρει η ρωσική πλευρά, να συζητήσουν με ποιο τρόπο θα αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες μίλησαν για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση της έντασης και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Κλείσιμο
Ο κ. Λαβρόφ ζήτησε από τις ΗΠΑ να πείσουν τις αρχές του Κιέβου να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση της κρίσης και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν απευθείας συνομιλίες με αντιπροσώπους των νοτιοανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.


Κανονικά το δημοψήφισμα
Φιλορώσοι αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία αποφάσισαν την Πέμπτη να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτονομία ή και απόσχιση των περιφερειών όπου δρουν. Η συντονιστική επιτροπή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσε, μετά από συνάντησή της την Πέμπτη, ότι θα προχωρήσει κανονικά στο δημοψήφισμα την Κυριακή, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης