Durian: Το εξωτικό φρούτο που μυρίζει σαν «πτώμα»

Durian: Το εξωτικό φρούτο που μυρίζει σαν «πτώμα»

Ειδικοί ερευνητές που πήραν δείγμα από τους χυμούς του φρούτου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 50 συστατικά που ευθύνονται για την έντονη δυσοσμία - Ο συνδυασμός τους είναι που προκαλεί αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά

Durian: Το εξωτικό φρούτο που μυρίζει σαν «πτώμα»
Οι τουρίστες όταν το βλέπουν «εξαφανίζονται», ωστόσο όσοι ζουν στην τροπική Νοτιοανατολική Ασία το αποκαλούν «Βασιλιά των Φρούτων».

Το τροπικό φρούτο Durian μοιάζει με ένα πελώριο βελανίδι, ενώ η σάρκα του είναι πλούσια και κατακίτρινη. Μέχρι εδώ, όλα καλά... Τι γίνεται όμως, όταν το φρούτο κόβεται; Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times η έντονη άσχημη μυρωδιά που έχει ο καρπός του φρούτου, είναι ικανή να σε απομακρύνει μίλια μακριά. Αλλοι μυρίζουν σκουπίδια, άλλοι βρώμικες πατούσες, κάποιοι κλείνουν τη μύτη τους σαν να βρίσκονται μπροστά σε ψόφιες γάτες.

Οι ντόπιοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από το φρούτο, είτε ωμό, είτε άλλες φορές τηγανητό και βραστό.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Durian έχει τόσο άσχημη μυρωδιά που έχει απαγορευτεί η μαζική μεταφορά του και η παρουσία του σε ξενοδοχεία και  εστιατόρια.

Ειδικοί ερευνητές που πήραν δείγμα από τους χυμούς του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν 50 συστατικά που ευθύνονται για την έντονη αυτή δυσοσμία. Ο συνδυασμός τους είναι που προκαλεί αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά.









http://nyti.ms/1avJ9XC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης