Τουρκία: Ελεύθεροι οι όμηροι στο εργοστάσιο – «Εξουδετερώθηκε» ο άνδρας που εισέβαλε

Τουρκία: Ελεύθεροι οι όμηροι στο εργοστάσιο – «Εξουδετερώθηκε» ο άνδρας που εισέβαλε

Σώοι και ασφαλείς οι εργαζόμενοι που κρατούσε για ώρες ο ένοπλος

kocaeli_1
Οι όμηροι που κρατούνταν επί εννέα ώρες την Πέμπτη σε εργοστάσιο του αμερικανικού ομίλου Procter & Gamble στην Τουρκία, αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι σώοι και ασφαλείς, ανακοίνωσαν συγγενείς τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο εργοστάσιο είχε εισβάλει ένοπλος άνδρας που ισχυριζόταν ότι ενεργούσε για τη Γάζα.

Οι αρχές «μάς είπαν ότι ο δράστης συνελήφθη και ότι οι όμηροι απελευθερώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο συγγενής ενός από τους ομήρους μετά μια συνάντηση με τοπικό αξιωματούχο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας επιβεβαίωσε Σεντάρ Γιαβούζ ότι ο δράστης της ομηρείας εξουδετερώθηκε.

Ο Γιαβούζ είπε ότι ο άνδρας ήταν πρώην υπάλληλος του εργοστασίου και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις διασυνδέσεις του. Οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη δεν απέδωσαν αποτελέσματα, πρόσθεσε.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας πραγματοποίησαν την επιχείρησή τους όταν αυτός πήγε στην τουαλέτα, χωρίς να τραυματιστούν οι όμηροι», εξήγησε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο και διευκρίνισε ότι ο δράστης κατέθεσε ότι δεν είναι μέλος κάποιου πολιτικού κόμματος ή ένοπλης οργάνωσης.

Ο δράστης ζητούσε το τέλος των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και το άνοιγμα του σημείου διέλευσης της Ράφα, μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Οι οικογένειες που συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επτά όμηροι, ανάμεσά τους μια 26χρονη γυναίκα, είναι καλά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι έπειτα από τις πολλές αυτές ώρες αναμονής. Δόξα τω Θεώ είναι όλοι σώοι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φάτμα Ντουρσούν, θεία ενός από τους ομήρους.


Το χρονικό του περιστατικού

Κλείσιμο
Ο ένοπλος μπήκε στο εργοστάσιο γύρω στις 15:00 για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και πήρε ομήρους τουλάχιστον επτά από τους εργαζόμενους.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι είχε πάνω του μια βόμβα.

kocaeli_0


Αργότερα κυκλοφόρησε φωτογραφία του υπόπτου με όπλο και παλαιστινιακή μαντίλα να ποζάρει σε τοίχο με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων.

Παρά το περιστατικό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι όμηροι ζήτησαν την άδεια να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός από αυτούς και να σβήσουν τα κεράκια στην τούρτα που ήδη είχαν αγοράσει.








Ειδήσεις σήμερα:

Νέο γκάλοπ: Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ - Διχασμένη η κοινή γνώμη για τον γάμο ομοφύλων

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Λάμβανε δωρεές και μέσω Paypal – Έρευνα και για την εταιρεία «φάντασμα» της μητέρας του

Νίκος Παππάς: 16 χρόνια φοιτητής στη Νομική - Είναι στο 30ό εξάμηνο και ψηφίζει καταλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης