Πόλεμο κατά των κοριών ξεκίνησε το Παρίσι ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πόλεμο κατά των κοριών ξεκίνησε το Παρίσι ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πόλη ζητά από την κυβέρνηση «σχέδιο δράσης» κατά των εντόμων που εμφανίστηκαν ακόμη και στα μέσα μεταφοράς

korios
Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να «αναλάβει περισσότερη δράση» για να καταπολεμήσει την εξάπλωση κοριών στο Παρίσι, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάτοικοι και τουρίστες δηλώνουν αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι για την παρουσία των εντόμων στα μέσα μεταφοράς, κατακλύζοντας τα κοινωνικά δίκτυα με βίντεο. Και, βέβαια, οι υπηρεσίες απολύμανσης και απεντόμωσης κάνουν «χρυσές δουλειές».









Την Πέμπτη, η δημαρχία του Παρισιού ζήτησε από την κυβέρνηση «σχέδιο δράσης» κατά των κοριών, εκφράζοντας ανησυχία για μια «σημαντική επανεμφάνιση» του παράσιτου την ώρα που η Γαλλία προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση θα συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με τους φορείς μεταφορών για την καλύτερη προστασία των επιβατών.

Ύπαρξη κοριών έχει αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε κινηματογράφους, τρένα μεγάλων αποστάσεων, στο μετρό του Παρισιού και σε ζώνες αναμονής του διεθνούς αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ.



Ωστόσο, δεν αποδεικνύονται όλα τα κρούσματα. Σε τρένο της γραμμής 8 του μετρό του Παρισιού αναφέρθηκε «υποψία για παρουσία κοριών στην καμπίνα μηχανοδηγού» την Τετάρτη, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών του Παρισιού (RATP). Ολόκληρο το τρένο εξετάστηκε και τα αποτελέσματα «είναι αρνητικά», ανέφερε την Παρασκευή η διαχειρίστρια εταιρεία .

Και ο σιδηροδρομικός όμιλος SNCF τόνισε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία αποδεδειγμένη περίπτωση παρουσίας κοριών τις τελευταίες ημέρες σε τρένα μεγάλης ταχύτητας».

Αφού εξαφανίστηκαν από την καθημερινότητα τη δεκαετία του 1950, αυτά τα έντομα επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Έμπειρος πιλότος ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος που ανασύρθηκε νεκρός από το ελικόπτερο στην Εύβοια

Θεσσαλία: Ένας θάνατος και δύο νοσηλείες από λεπτοσπείρωση στις πλημμυρισμένες περιοχές

Βαγγέλης Κακουριώτης: Η τρανς πορνοστάρ Μia Karolys είναι η θαυμάστρια που τον παρενόχλησε στη σκηνή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης