Μαλαισία: Αεροσκάφος με 8 επιβαίνοντες συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο - Αναφορές για 10 νεκρούς

Μαλαισία: Αεροσκάφος με 8 επιβαίνοντες συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο - Αναφορές για 10 νεκρούς

Το μικρό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε μια μηχανή που διέσχιζε τον αυτοκινητόδρομο - Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν οι 8 επιβαίνοντες, ένας δικυκλιστής κι ένας οδηγός ΙΧ

aiplanecraash1708
Ένα μικρό αεροσκάφος με οκτώ επιβαίνοντες συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας Σελανγκόρ στη Μαλαισία το πρωί της Πέμπτης, με τις αρχές διάσωσης να δηλώνουν ότι η κατάστασή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει δέκα νεκρούς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας δήλωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ελμίνα, προσθέτοντας ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά έξι επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος.



Κλείσιμο
Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι δέκα άνθρωποι (οι 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ένας δικυκλιστής κι ένας οδηγός αυτοκινήτου) έχουν χάσει τη ζωή τους από τη συντριβή.



«Το αεροσκάφος που διαχειρίζεται η Jetvalet αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Langkawi στις 2.08 μ.μ. για το αεροδρόμιο Sultan Abdul Aziz» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αερπορίας της Μαλαισίας (CAAM). «Στις 2.51 μ.μ., ο Πύργος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Subang παρατήρησε καπνό που προερχόταν από το σημείο της συντριβής, αλλά δεν έγινε καμία έκτακτη κλήση από το αεροσκάφος».



Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το Κέντρο Συντονισμού Αεροναυτικής Διάσωσης της Κουάλα Λουμπούρ (KL ARCC) έχει ενεργοποιηθεί για να συντονίσει την αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος είναι ένα Beechcraft Model 390.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, μια μοτοσικλέτα χτυπήθηκε από το αεροπλάνο και πυροσβέστες έσπευσαν για επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, δήλωσε ότι μια ομάδα της αστυνομίας έχει επίσης σταλεί στο σημείο.

Το αεροσκάφος φέρεται να έπεσε στο έδαφος και να εξερράγη κατά την πρόσκρουση, σύμφωνα με το Free Malaysia Today.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης