Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόλη-φάντασμα το Κίεβο - Κοντά σε κατοικίες, πανεπιστήμιο και πάρκο έπεσαν οι ρωσικοί πύραυλοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόλη-φάντασμα το Κίεβο - Κοντά σε κατοικίες, πανεπιστήμιο και πάρκο έπεσαν οι ρωσικοί πύραυλοι

Έχουν ερημώσει οι δρόμοι της ουκρανικής πρωτεύουσας - Πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις έχουν πλήξει από το πρωί την Ουκρανία - Έξι νεκροί και 51 τραυματίες στο Κίεβο 

kiev0
Σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις έχει εισέλθει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τo Κίεβο να προβάλλει σθεναρή άμυνα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ενισχύει τις απειλές του μετά το χύπημα στην Κριμαία, προχωρώντας σε σειρά αιματηρών επιθέσεων.

Πόλη-φάντασμα θυμίζει, αυτή τη στιγμή, το Κίεβο, με τις σειρήνες να ηχούν και τις πυραυλικές επιθέσεις να επηρεάζουν την ουκρανική πρωτεύουσα αναγκάζοντας τον κόσμο να μην βγαίνει από τα σπίτια.

Από τις επιθέσεις στο Κίεβο σκοτώθηκαν έξι άμαχοι, ενώ 51 τραυματίστηκαν. Από τα πλήγματα στις υπόλοιπες ουκρανικές πόλεις, οι νεκροί ανήλθαν σε 11 και οι τραυματίες σε 89.

075_kharchenko-notitle221010_npvkD
075_kharchenko-notitle221010_npCVj


«Η πράξη αυτή δεν προδίδει μόνο μίσος αλλά κάτι παραπάνω» ακούγεται να λέει κάτοικος του Κιέβου σε ηχητικό που προβάλλει το βρετανικό δίκτυο Skynews.

Κλείσιμο


Το αίσθημα του τρόμου πέφτει σαν βαριά σκιά πάνω από το Κίεβο, τη στιγμή που οι πυραυλικές επιθέσεις έχουν πλήξει πολυσύχναστες εγκαταστάσεις, κάτι που έχει πυροδοτήσει διεθνή κατακραυγή.

Όλοι οι χώροι και οι δρόμοι του Κιέβου ερήμωσαν για πολλές ώρες μετά τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της.

075_kharchenko-notitle221010_npcby
000_32L44VE


Οι πυραυλικές επιθέσεις καταγράφηκαν δύο μέρες μετά την έκρηξη από την οποία επλήγη η γέφυρα στην προσαρτημένη - από το 2014 - στα ρωσικά εδάφη περιοχή της Κριμαίας.

Όσον αφορά στις πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας, δύο πύραυλοι έπεσαν κοντά σε πάρκο στο κεντρικό Κίεβο, με τον έναν από αυτούς να πέφτει σε πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πανεπιστήμιο.

kyiv


Ο δεύτερος έπεσε σε παιδική χαρά, 20 μέτρα μακριά από συγκρότημα κατοικών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το κτίριο, όπου στεγάζεται το Γερμανικό προξενείο στο Κίεβο επλήγη από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη διάρκεια των επιθέσεων, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κτίριο του γερμανικού προξενείου στο Κίεβο δεν χρησιμοποιείτο από την έναρξη του πολέμου, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

presveia-5


«Πετύχαμε μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές - Ο στόχος επετεύχθη» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Λεπτομέρειες για τα χτυπήματα στα ουκρανικά εδάφη έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μαζικά πλήγματα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας κατά της Ουκρανίας.

«Σήμερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επέφεραν μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας σε αντικείμενα στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου, επικοινωνιών και ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Ο σκοπός του πλήγματος επιτεύχθηκε. Όλα τα καθορισμένα αντικείμενα επλήγησαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις σε Κίεβο και άλλες 4 πόλεις - Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Μύκονος: Η μάχη Nammos με Principote για το Sea Satin και το Caprice 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης