Άμεση ανάλυση Bild: Γιατί ο Πούτιν απείλησε σήμερα τη Δύση με «εντελώς διαφορετικό τρόπο»

Άμεση ανάλυση Bild: Γιατί ο Πούτιν απείλησε σήμερα τη Δύση με «εντελώς διαφορετικό τρόπο»

Σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άρχισε να εξαπολύει απειλές κατά των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας αλλά απείλησε μόνο την εμπόλεμη χώρα

putin_arthro
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίρεται για την τρομοκρατία που έσπειραν οι πύραυλοί του κατά της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία του.

Σε συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε πολλές ουκρανικές πόλεις, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άμαχοι Ουκρανοί.

Σήμερα το πρωί, εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες προς το Κίεβο, την πόλη Λβιβ, το Ντνίπρο, τη Ζαπορίζια και άλλες πόλεις, διακόπτοντας την παροχή ρεύματος και καταστρέφοντας συγκροτήματα κατοικιών και πάρκα.

Αυτό που θεωρείται όμως «ύπουλο» είναι ότι, αφότου ο στρατός του εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Ουκρανίας, ο Πούτιν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κιέβου για «τρομοκρατία» και την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Ο Πούτιν χαρακτήρισε το κύμα τρόμου με τις πυραυλικές επιθέσεις ως «απάντηση» στις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε «όπλα ακριβείας» για να πλήξει, μεταξύ άλλων, στρατιωτικούς στόχους. Ο Πούτιν πάντως συνέχισε τις απειλές του: «Εάν συνεχιστούν οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι βίαιες και ανάλογες με το επίπεδο των απειλών».

«Το περίεργο είναι», όπως υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα, ότι, «στην σημερινή τηλεοπτική του ομιλία σταμάτησε να εξαπολύει απειλές για χρήση πυρηνικών. Πριν από λίγο καιρό, ο Πούτιν ακουγόταν πολύ διαφορετικός. Απειλούσε ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση στο έδαφός του, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι: ''Αυτό δεν είναι μπλόφα''».

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο Πούτιν εγκαινίασε το 2018, στη σημερινή του ομιλία δεν υπήρξε καμία αναφορά για πιθανή πυρηνική επίθεση. Οι απειλές του, σήμερα, ακούγονταν πολύ διαφορετικές: Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με επιθέσεις «που αντιστοιχούν σε κλίμακα με το επίπεδο των απειλών».

Σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άρχισε να εξαπολύει απειλές κατά των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας αλλά απείλησε μόνο την εμπόλεμη χώρα. Επιπλέον, δεν κατηγόρησε για τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες για συνωμοσία ή τις ΗΠΑ αλλά έστρεψε τα «βέλη» του μόνο στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Με λίγα λόγια, στην τελευταία του ομιλία, δεν υπήρξαν απειλές κατά της Δύσης.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι, αν και οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις δεν αλλάζουν τις στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας, οι Ρώσοι προπαγανδιστές και ηγέτες επευφημούσαν τον τρόμο που έσπειρε ο στρατός τους.

Κλείσιμο
Δεν είναι τυχαία η σημερινή δήλωση του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ: «Τώρα είμαι 100% ικανοποιημένος με τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «RT», Μαργαρίτα Σιμονιάν έγραψε σε άρθρο της: «Και τώρα η απάντηση έφτασε». Μετά τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, οι πολεμοχαρείς της Ρωσίας ζήτησαν μια σκληρή απάντηση από το καθεστώς τους.

Αν και η Ρωσία ήταν αυτή που εισέβαλε στην Ουκρανία, τώρα η Μόσχα κάνει λόγο για αντίποινα με αφορμή την επίθεση του Σαββάτου στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Πούτιν πήρε τον χρόνο του για να απαντήσει καθώς η πίεση που του ασκούνταν, ήταν τεράστια. Ο τρόμος με τις ρουκέτες εναντίον της Ουκρανίας ξεκίνησε σήμερα και σε στρατιωτικό επίπεδο κρίθηκε αναποτελεσματικός, ωστόσο, ήταν θανατηφόρος για αρκετούς Ουκρανούς αμάχους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Ο 53χρονος που εξέδιδε την 12χρονη είχε φτιάξει ειδικό προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Ο Ερντογάν στέλνει τη MIT στην Ελλάδα για να στήσει προβοκάτσια

Θεσσαλονίκη: Με το υπηρεσιακό περίστροφο αυτοκτόνησε ο αστυνομικός στο ΙΧ του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης