Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 4.000 νεκροί άμαχοι, μεταξύ τους και 200 παιδιά, εκτιμά ο ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 4.000 νεκροί άμαχοι, μεταξύ τους και 200 παιδιά, εκτιμά ο ΟΗΕ

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναγνωρίζει πως ο αριθμός των νεκρών στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος - Πάνω απο 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου έχει ρίξει η Ρωσία στην Ουκρανία, είπε ο Ζελένσκι

bucha
Περισσότεροι από 4.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Συνολικά, 4.031 πολίτες έχει καταγραφεί ότι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 200 παιδιά, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία βασίζεται στα στοιχεία δεκάδων παρατηρητών της στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα του πυροβολικού ή της πολεμικής αεροπορίας υψηλής ισχύος.

Στην ανακοίνωση δεν επιρρίπτεται η ευθύνη για τους θανάτους.

Ζελένσκι: Πάνω απο 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου έχει ρίξει η Ρωσία στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου εναντίον της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος πλήρους κλίμακας, σύμφωνα με όσα είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Κέντρο Ανάλυσης της Εξωτερικής Πολιτικής της Ινδονησίας.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει 2.400 πυραύλους διαφορετικού τύπου εναντίον της Ουκρανίας. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτοξεύθηκαν εναντίον εγκαταστάσεων πολιτικής υποδομής, επιχειρήσεων, αποθηκών (συγκεκριμένα αποθηκών τροφίμων), κατοικιών και σιδηροδρόμων», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον ουρανό της Ουκρανίας περισσότερες από 3.000 φορές.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πάνω από 600 ιδρύματα υγείας και περίπου 2.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, δεκάδες θρησκευτικά αντικείμενα υπέστησαν ζημιές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα ο Στηβ Μιλάτος

Μεγάλη έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας

Αστεροειδής τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το «Empire State Building» περνά σήμερα κοντά από τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης