«Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: Η μητριά που βασάνισε και σκότωσε τον μικρό Άρθουρ μέσα από τα μάτια του πρώην της

«Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: Η μητριά που βασάνισε και σκότωσε τον μικρό Άρθουρ μέσα από τα μάτια του πρώην της

Η 32χρονη Τάστιν βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του εξάχρονου αγοριού «που δεν αγαπούσε κανείς» - Δέχθηκε επίθεση στη φυλακή από συγκρατούμενές της - Ένοχος για ανθρωποκτονία και ο φυσικός πατέρας του που της είχε στείλει μήνυμα «τέλειωσέ τον» λίγες ώρες πριν τη θανατηφόρα επίθεση στο αγοράκι

ginaika_araxni_arthur_art
Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι της Έμα Τάστιν και του Τόμας Χιους στη βρετανική πόλη Σόλιχαλ, μετά από καταγγελία ότι υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης εις βάρος του μικρού γιου του ζευγαριού, αυτό που βρήκαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ήταν ένα «ζωηρό και υγιές» εξάχρονο. Το αγοράκι μάλιστα δικαιολόγησε τις μελανιές στον ώμο του λέγοντας ότι προέκυψαν πάνω στο παιχνίδι με έναν από τους γιους της μητριάς του. Για τους υπαλλήλους της πρόνοιας, αυτή η απάντηση ήταν αρκετή, και έτσι έφυγαν έχοντας κρίνει ότι επρόκειτο για ένα «ασφαλές και ευτυχισμένο σπιτικό» για το μικρό αγόρι που ζούσε με τον φυσικό του πατέρα και τη νέα του σύντροφο.

Αυτή η εκτίμηση όμως δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια...

Λιγότερο από δύο μήνες μετά, στις 17 Ιουνίου 2020, ο Άρθουρ ήταν νεκρός, έχοντας υποστεί ένα τραύμα στο κεφάλι «απο το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει». Συνολικά 130 τραυματισμοί, παλιοί και καινούργιοι, βρέθηκαν πάνω στο αδυνατισμένο κορμάκι του παιδιού. Ο μικρός Άρθουρ είχε επίσης βασανιστεί ψυχολογικά και σωματικά με απάνθρωπες πρακτικές που περιλάμβαναν δηλητηρίαση με υπερβολικά αλατισμένα γεύματα και εξαναγκασμό να στέκεται μόνος του και όρθιος για πολλές ώρες τη μέρα.

Οι παραλείψεις των κρατικών δομών σε αυτήν την υπόθεση παιδικής κακοποίησης που συγκλόνισε το Ηνωμένο Βασίλειο (και όχι μόνο) ήταν τεράστιες. Μετά την ολοκλήρωση της δίκης του ζευγαριού εχθές, κατά την οποία η μητριά καταδικάστηκε για φόνο και ο πατέρας για ανθρωποκτονία, έχουν δρομολογηθεί έρευνες για να αναζητηθούν ευθύνες. Στο επίκεντρο αυτών των ερευνών βρίσκεται φυσικά η δολοφόνος του Άρθουρ, Έμα Τάστιν: H γυναίκα που δασκάλεψε τον Άρθουρ να πει ψέμματα στις κοινωνικές λειτουργούς και ζούσε κάτω από την ίδια στέγη μαζί του, κάνοντας τη ζωή του κόλαση, με την ανοχή και την υποστήριξη του φυσικού πατέρα του αγοριού, με τον οποίο είχε μια διεστραμμένη και τοξική σχέση.



Κλείσιμο
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Τόμας Χιους δεν είναι εξίσου υπεύθυνος για τον τραγικό χαμό του γιου του. Αν και δεν ήταν παρών την ημέρα που το παιδάκι δέχτηκε «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού του σε σκληρή επιφάνεια» που επέφεραν λίγες ώρες αργότερα τον θάνατό του, ενθάρρυνε την Τάστιν να επιβάλλει σκληρές σωματικές τιμωρίες τον γιο του, ενώ και ο ίδιος «βασάνιζε ψυχολογικά» το αγοράκι. Στοιχεία ωστόσο που αναδείχτηκαν στη δίκη υποδεικνύουν ότι η μητριά του αγοριού λειτουργούσε εδώ και χρόνια ως «αδίστακτο αρπακτικό». Αυτό το «αρπακτικό» φαίνεται πως διάλεξε ως λεία τον εξάχρονο Άρθουρ, επειδή ήθελε κάτι που είχε το αγόρι: τον πατέρα του.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail, ο πατέρας ενός από τα τέσσερα παιδιά της Τάστιν μιλά με σκληρά λόγια για την πρώην του. «Είναι σαν την αράχνη μαύρη χήρα. Απομυζεί τη ζωή από κάθε άνδρα που βρίσκεται πλάι της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην της Τάστιν, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Όπως εξηγεί, με βάση τη δική του εμπειρία, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε ίχνος μητρικού ενστίκτου. «Ήθελε παιδιά για την προσοχή που τραβούσαν όταν ήταν νεογέννητα, και για τα επιδόματα από το κράτος. Μόλις όμως η προσοχή έσβηνε και απέμενε μόνη στο σπίτι με ένα μωρό, η στάση της άλλαζε τελείως».

Σύμφωνα με τον πρώην της 32χρονης, η Τάστιν ξόδευε τα χρήματα που λάμβανε για τα παιδιά σε τατουάζ, ρούχα, κοσμήματα και τα πιο σύγχρονα smartphone για τον εαυτό της. Όσο για τις Αρχές, είχε γίνει «μανούλα» στο να τις χειρίζεται. Πριν από κάθε επίσκεψη εκπροσώπων υπηρεσιών στο σπίτι της συμμάζευε και έφερνε παιχνίδια για τα παιδιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν (μετά τον χωρισμό τους) ο ίδιος και οι δικοί του κατήγγειλαν την Τάστιν ότι κακομεταχειριζόταν τα παιδιά, εκείνη «έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματιστεί και είπε κλαίγοντας στους κοινωνικούς λειτουργούς ότι εκείνος χτυπούσε την ίδια και τα παιδιά».



«Οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν το αίμα του παιδιού στα χέρια τους... Αν είχαν ακούσει τις προειδοποιήσεις μας τότε ο μικρός Άρθουρ μπορεί να ήταν ζωντανός σήμερα. Δυστυχώς, σε θέματα όπου εμπλέκονται υπηρεσίες πρόνοιας και προστασίας των παιδιών, η γυναίκα έχει τον πρώτο λόγο και ο άνδρας δεν γίνεται ποτέ πιστευτός», επισημαίνει ο πρώην της Τάστιν. Ο ίδιος μάλιστα περιγράφει ένα ακραίο περιστατικό στη σχέση τους: Μετά τη γέννηση του παιδιού τους, όπως λέει, η Τάστιν πήδηξε από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς τους σπάζοντας το πόδι της, για να σταματήσει τον σύντροφό της από το να βγει έξω με τον κολλητό του και το μωρό.

«Δεν μπορούσα να πω τίποτα στις κοινωνικές υπηρεσίες επειδή ανησυχούσα ότι θα μας έπαιρναν το μωρό. Ήταν τελείως ασταθής ψυχικά», αναφέρει ο άνδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ένας άλλος εραστής την είχε εγκαταλείψει οχτω χρόνια νωρίτερα, είχε πηδήξει ξανά από ένα ψηλό κτίριο κοντά στο σπίτι της στα Δυτικά Μίντλαντς. Πέρασε πέντε μήνες στο νοσοκομείο με σπασμένη λεκάνη και αστράγαλο. «Είναι πολύ χειριστική και μπορεί εύκολα να σε παρασύρει στα δίχτυα της. Ευτυχώς βρήκα έγκαιρα τα λογικά μου» λέει ο ίδιος. Όπως υποστηρίζει, ο τρόπος που λειτουργούσε σε όλες της τις σχέσεις η Τάστιν ήταν παρόμοιος. «Μένει έγκυος πολύ γρήγορα στο ξεκίνημα της σχέσης, επειδή έτσι αποκτά κάποιο βαθμό ελέγχου πάνω στον άνδρα. Στη συνέχεια τον απομονώνει από τους φίλους και την οικογένειά του. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα από την υπόθεση, φαίνεται να έκανε το ίδιο πράγμα και στον Χιους».

arth


Υπενθυμίζεται ότι ο εξάχρονος Άρθουρ ζούσε με τον φυσικό του πατέρα και τη μητριά του επειδή η φυσική του μητέρα βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας μαχαιρώσει και σκοτώσει τον εραστή της πάνω σε έναν καυγά. Κατά τη διάρκεια της δίκης καθένας από τους κατηγορουμένους είτε ισχυριζόταν ότι ο Άρθουρ ήταν ατίθασο παιδί και αυτοτραυματιζόταν, είτε έριχνε το φταίξιμο στον άλλον για την κακομεταχείριση.


Καταγγέλλει απειλές και επιθέσεις από συγκρατούμενές της στη φυλακή η Τάστιν

Η 32χρονη που εχθές βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του εξάχρονου Άρθουρ, παραπονέθηκε στη διεύθυνση της φυλακής όπου κρατείται ότι δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενές της που «της πέταξαν αλάτι»

Η Τάστιν που σκότωσε τον γιο του συντρόφου της χτυπώντας το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια και αμέσως μετά έβγαλε το κινητό της για να φωτογραφήσει το παιδάκι καθώς αργοπέθαινε, δεν διέπραξε μόνη το έγκλημα. Ο σύντροφός της και φυσικός πατέρας του εξάχρονου καταδικάστηκε επίσης για ανρωποκτονία, καθώς ενθάρρυνε την κακομεταχείριση. Μόλις 18 ώρες πριν τη θανατηφόρα επίθεση στο αγόρι, είχε στείλει στην αγαπημένη του μήνυμα «τέλειωσέ τον».

arth_2


Ερωτηθείς για τις φερόμενες επιθέσεις στην Τάστιν, εκπρόσωπος της φυλακής HMP Peterborough αρνήθηκε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ακροαματική διαδικασία πριν την δίκη τον περασμένο Απρίλιο, η δικηγόρος της Τάστιν είχε αναφέρει ότι η πελάτισσά της δέχεται σημαντικές και σοβαρές απειλές μέσα στη φυλακή. Δεν είναι σαφές πάντως εάν η γυναίκα κρατούνταν τότε στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα. Η ίδια είχε υποστηρίζει τότε ότι η ψυχική κατάσταση της υγείας της είναι επιβαρυμένη.

Όπως υπενθυμίζει η Daily Mail, πριν από μερικές μέρες η δίκη της Τάστιν και του Χιους διακόπηκε επειδή η κατηγορουμένη πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.




Δείτε βίντεο: «Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: «Καίει» τη μητριά που βασάνισε και σκότωσε τον μικρό Άρθουρ ο πρώην της
«Αράχνη με μηδέν μητρικό ένστικτο»: «Καίει» τη μητριά που βασάνισε και σκότωσε...


Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοαμερικανός κωμικός τρολάρει το... ζόρι που βιώνει ο πλανήτης με την προφορά της Όμικρον

Επιδείνωση του καιρού σήμερα και αύριο με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Εμβόλια, self test και μάσκες: Τρία όπλα στον αγώνα κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης