Πώς η 17χρονη Τζόρνταν έσωσε τα 12 αδέρφια της από το σπίτι της φρίκης στην Καλιφόρνια - Δείτε το βίντεο

Πώς η 17χρονη Τζόρνταν έσωσε τα 12 αδέρφια της από το σπίτι της φρίκης στην Καλιφόρνια - Δείτε το βίντεο

Συγκλονιστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το βράδυ που η ανήλικη τότε Τζόρνταν κάλεσε σε βοήθεια για να γλιτώσει μαζί με τα αδέλφια της  - «Οι αδερφές μου είναι αλυσοδεμένες στο κρεβάτι», είπε στους αστυνομικούς - Άγρια βασανιστήρια και κόλαση σε καθημερινή βάση για τα παιδιά της οικογένειας Τέρπιν

turpin
Στη δημοσιότητα ήρθε το συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που η τότε 17χρονη Τζόρνταν Τέρπιν αποκάλυψε για πρώτη φορά στην αστυνομία την φρίκη που ζούσε από τους κακοποιητικούς γονείς της μαζί με τα υπόλοιπα 12 αδέρφια της στο σπίτι-κολαστήριο στην Καλιφόρνια τον Ιανουάριο του 2018.

Συγκεκριμένα, η ίδια κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι της στις 14 Ιανουαρίου του 2018 και να καλέσει την αστυνομία καταγγέλλοντας την κακοποιητική συμπεριφορά των γονιών της. Πλάνα από εκείνο το βράδυ στο Πέρις της Καλιφόρνιας, δείχνουν ένα τρομαγμένο κορίτσι που προσπαθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς προκειμένου να σώσει τα αδέρφια της.

Κατάφερε να το σκάσει πηδώντας από ένα παράθυρο και παίρνοντας μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο στο οποίο φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα βασανιστήρια που υφίσταντο τα αδέρφια από τους γονείς τους. Μάλιστα, υπήρχε φωτογραφία όπου οι αδερφές της ήταν αλυσοδεμένες στο κρεβάτι.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: 

Never-before-seen police video reveals moments after Jordan Turpin’s escape l GMA


«Ολόκληρο το σώμα μου έτρεμε, δεν μπορούσα να κάνω αυτή την κλήση», είπε η Τζόρνταν σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή ξεσπώντας σε κλάματα καθώς αναβίωναν στη μνήμη της οι σκηνές από τους γονείς-τέρατα που τους κρατούσαν κλειδωμένους χωρίς επαρκές φαγητό και ξυλοκοπώντας τους.

Κλείσιμο
Όπως φαίνεται στα πλάνα, η ίδια καλεί στο τμήμα αφότου έχει αποδράσει από το σπίτι της. Ζητάει βοήθεια και αμέσως οι αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται. Εμφανώς ταραγμένη τους εξιστορεί τα βιώματα της και μάλιστα τους δείχνει τις φωτογραφίες των αλυσοδεμένων αδερφών της.

house1


house2


house3


«Είναι δεμένες με αλυσίδες, γιατί έκλεψαν το φαγητό της μητέρας, πεινάνε», είπε σοκάροντας τους. «Συγγνώμη αν μιλάω πολύ. Εντάξει. Δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν εκεί έξω, οπότε είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω», συνεχίζει. «Οι γονείς μας κακοποιούν. Το ότι τηλεφώνησα και κατάφερα να βγω εδώ έξω είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ. Είμαι τρομοκρατημένη. Αλλά τηλεφώνησα επειδή οι δύο μικρές μου αδερφές είναι αλυσοδεμένες αυτή τη στιγμή». Ο αστυνομικός την ρωτά αν έχει φωτογραφίες των κοριτσιών και εκείνη τους δείχνει τα αποδεικτικά στοιχεία στο κινητό που κρατά.

15


Είναι πραγματικά συγκλονιστικές οι σκηνές στις οποίες η ανήλικη τότε Τζόρνταν Τέρπιν φαίνεται να μοιράζεται το οικογενειακό δράμα με τους ανθρώπους που έβαλαν «τέλος» στον εφιάλτη των συνολικά 13 παιδιών της οικογενείας Τέρπιν.

syllhch


Ύστερα από την επιχείρηση που στήθηκε για την διάσωση των παιδιών, εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι σωροί από σκουπίδια, μουχλιασμένα τρόφιμα, ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με μια σοκαριστική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική εικόνα: μία «ομάδα» από καχεκτικά και τρομαγμένα παιδιά να τους κοιτάζουν εκλιπαρώντας για βοήθεια.

παιδια


Το ζευγάρι, Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν, παραδέχθηκε ορισμένες από τις πράξεις τους -αρνούμενοι ωστόσο τις κατηγορίες που τους επέρριπταν- για την κακοποίηση των 13 παιδιών ηλικίας από δύο έως 29 ετών και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 25 ετών έως ισόβια το 2019. Τους απαγγέλθηκαν συνολικά 42 κατηγορίες μεταξύ των οποίων εκείνες της παράνομης κράτησης, της κακοποίησης τόσο παιδιών όσο και ενηλίκων και του βασανισμού.

γονεις


Ο δημόσιος κατήγορος που είχε αναλάβει την υπόθεση σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει παλαιότερα είχε μιλήσει για την φρίκη που βίωναν τα 13 αδέρφια, ομολογίες που ξεπερνούν ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.

Μεταξύ άλλων, ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν έβαζαν μπροστά στα πεινασμένα παιδιά τους φαγητό και δεν τα άφηναν να το αγγίζουν. Τους επέτρεπαν να κάνουν μπάνιο μια φορά το χρόνο. Τα κρατούσαν ξύπνια όλη νύχτα, κάποιες φορές βάζοντάς τα να «κάνουν παρέλαση» μέσα στο σπίτι.

παιδια13


Ο 60χρονος Ντέιβιντ κατηγορείται επίσης για σεξουαλική κακοποίηση μιας από τις κόρες του ηλικίας κάτω των 14 ετών. Παρόλα αυτά, ο ίδιος και η 52χρονη Λουίζ επιμένουν ότι δεν είναι ένοχοι για όλες τις κατηγορίες.

Τα παιδιά έχουν περάσει πολύ μεγάλα διαστήματα νοσηλείας σε τοπικά νοσοκομεία με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι χρήζουν βοήθειας και μακροχρόνιας θεραπείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης