Μεσανατολικό - Ισραήλ: Εξετάζουμε αν η Χαμάς «έχει λάβει το μήνυμα» για να πάμε σε εκεχειρία

Μεσανατολικό - Ισραήλ: Εξετάζουμε αν η Χαμάς «έχει λάβει το μήνυμα» για να πάμε σε εκεχειρία

Το Ισραήλ αξιολογεί κατά πόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος της υποβάθμισης των ικανοτήτων των ηγετών της Χαμάς, ανέφερε στρατιωτική πηγή - Νετανιάχου: Θέλουμε τερματισμό των μαχών - Δεν αποκλείουμε «άλλες επιλογές» για τη Γάζα

gaza__13_
Τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξετάζει το Ισραήλ, ώστε να αποφασίσει «αν έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή» για την παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και τον βομβαρδισμό υποδομών της Χαμάς, δήλωσε ισραηλινή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για «περισσότερες ημέρες» αεροπορικών επιθέσεων, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Εξετάζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία», ανέφερε, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αξιολογεί κατά πόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος της υποβάθμισης των ικανοτήτων των ηγετών της Χαμάς και «εάν η Χαμάς κατανοεί το μήνυμα» ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων προς το Ισραήλ.

Νετανιάχου: Θέλουμε τερματισμό των μαχών - Δεν αποκλείουμε «άλλες επιλογές» για τη Γάζα

Στο μεταξύ, σε ενημέρωση που παρείχε σε 70 και πλέον διπλωμάτες ξένων κρατών ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε πως το Ισραήλ προσπαθεί να «επιτύχει μια κατάσταση αναχαίτισης της δράσης της Χαμάς για να τερματίσει τις μάχες», αλλά δεν έχει αποκλείσει κι «άλλες επιλογές», αναφορικά με τη Γάζα.

Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά γραφεία του στρατού στο Τελ Αβίβ παρευρέθηκαν διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ιταλία και άλλες χώρες.

«Η Χαμάς χρησιμοποίησε τα γεγονότα της Ημέρας της Ιερουσαλήμ και την κατάσταση στο Σέικ Τζαράχ για να εξυπηρετήσει το δικό της πολιτικό συμφέρον», τόνισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «κάνει τα πάντα» για να ελαχιστοποιήσει τα «ατυχήματα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν στεκόμαστε με ένα χρονόμετρο στο χέρι» για την παύση των εχθροπραξιών και «φροντίζουμε για την υλοποίηση των στόχων της επιχείρησης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Περάσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ξεκίνησαν να χορηγούν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις Βρυξέλλες

Πώς η Μαδρίτη έφτασε να απελάσει 4.000 μετανάστες μέσα σε λίγες μέρες - Όλο το παρασκήνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης