Μεσανατολικό - Χαμάς: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για εκεχειρία, αλλά το Ισραήλ πρότεινε μονομερή παύση πυρός»

Μεσανατολικό - Χαμάς: «Ήμασταν προετοιμασμένοι για εκεχειρία, αλλά το Ισραήλ πρότεινε μονομερή παύση πυρός»

Το αίτημα του Ισραήλ στη Χαμάς «μέχρι να λάβει την απόφασή του», δεν επέτρεψε στη διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της οργάνωσης στους New York Times

Hamas_Fighters
Προετοιμασμένη να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός ήταν η Χαμάς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στους New York Times ένας ανώτερος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, ωστόσο το Ισραήλ της ζήτησε να «κατεβάσει τα όπλα», χωρίς ανάλογη κίνηση από το μέρος του, με συνέπεια οι διαπραγματεύσεις να μην ολοκληρωθούν.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Αμπού Μάρζουκ, δήλωσε στο αμερικανικό έντυπο ότι το Ισραήλ ζήτησε από το ισλαμικό κίνημα «να σταματήσει μονομερώς τα πυρά για δύο έως τρεις ώρες», μέχρι η κυβέρνηση Νετανιάχου να λάβει την οριστική της απόφαση.

Παράλληλα, ο Μάρζουκ προειδοποίησε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις από τη Χαμάς δεν θα διακοπούν, εάν το Ισραήλ συνεχίσει με εξωθήσεις παλαιστινιακών οικογενειών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και με άσκηση βίας του γύρω από το Τζαμί Αλ-Άκσα.

Μια ανώνυμη πηγή που είχε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις είπε ότι η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ συνεργάζονται για να «αποκαταστήσουν την ηρεμία». Ωστόσο, ένας ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν έπρεπε να σταματήσουν ακόμη τις επιχειρήσεις τους, επικαλούμενος ανησυχίες ότι η Χαμάς θα μπορούσε να προχωρήσει σε πρόωρη κατάπαυση του πυρός για να αναδιοργανωθεί και να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, διέψευσε το δημοσίευμα των New York Times.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης