Τουρκία: Πού είναι τα 128 δισ. δολάρια; - Το τεράστιο πανό διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Βοσπόρου

Τουρκία: Πού είναι τα 128 δισ. δολάρια; - Το τεράστιο πανό διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Βοσπόρου

Η αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του θέματος - Πώς είχε απαντήσει ο Ερντογάν

tourkia-678
Συνεχίζεται με κάθε τρόπο η πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν για την... τύχη των 128 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μείζον θέμα στην γειτονική Τουρκία.

Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, η Σερά Καντιγκίλ και ο Μαχμού Τανάλ ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό 450 τ.μ. από την Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, όπου αναγραφόταν το γνωστό σύνθημα για τα χαμένα 128 δισ. δολάρια που φέρεται να λείπουν από τα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Η αστυνομία παρουσιάζεται και τους ζητά να μαζέψουν το πανό. Τελικά, όπως δήλωσε ο ένας από τους βουλευτές, μάζεψαν το πανό «αλλά δεν το δώσαμε στην αστυνομία. Μας ανήκει και θα το χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού».

Δείτε το βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, εξηγήσεις σχετικά με το μείζον θέμα επιχείρησε να δώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τεράστιο ποσό λέγεται πως το διοχέτευσε συνολικά από το 2019 η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προκειμένου να στηρίξει την τουρκική λίρα στις αγορές συναλλάγματος. Η αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του θέματος την ώρα που στα social media έχει ξεσπάσει σάλος από τα πανό που αναρτώνται με την επιγραφή «Πού πήγαν τα 128 δισ. δολάρια;».
tourkia-pano-9
Κλείσιμο

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την κατάσταση ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις αλλά επιχείρησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση λέγοντας ουσιαστικά πως προσπαθεί να αξιοποιήσει ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται. Όπως είπε κατά την συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, «είναι απαραίτητο να δείτε το ζήτημα των 128 δισ. δολαρίων, το οποίο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό κόμμα» και οι οπαδοί του αγκάλιασαν σαν να βρήκαν θησαυρό για λίγο σε αυτή τη φωτογραφία».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα αληθές για αυτά που έχουν ειπωθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματικά κατανόηση για την 'τύχη' των 128 δισ. δολαρίων. Ούτε ο αριθμός είναι σωστός ούτε η έννοια που αποδίδεται είναι σωστή, ούτε η καμπάνια που διεξάγεται πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι σωστή. Ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος, λάθος. Άγνοια από την αρχή έως το τέλος».

Ειδήσεις σήμερα

Προανακριτική για Παππά: Καταθέτει σήμερα ο Χρήστος Καλογρίτσας

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας

Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης