Κρίσιμη Σύνοδος της ιταλικής Βουλής για τον Μπερλουσκόνι

Κρίσιμη Σύνοδος της ιταλικής Βουλής για τον Μπερλουσκόνι

Σχετικά με την έγκριση ομοσπονδιακού συστήματος για την φορολόγηση των ιταλών πολιτών και την εξουσιοδότηση στην αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψηφίζει την Τετάρτη το  ιταλικό κοινοβούλιο.

Πέρασε το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα
Σχετικά με την έγκριση ομοσπονδιακού συστήματος για την φορολόγηση των ιταλών πολιτών και την εξουσιοδότηση στην αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψηφίζει την Τετάρτη το ιταλικό κοινοβούλιο.

Σε ότι αφορά στην ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση, στη 30μελή μεικτή επιτροπή βουλής και γερουσίας είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί τελικά ισοψηφία. Η ψήφος της επιτροπής δεν θεωρείται δεσμευτική από τη στιγμή που  η ιταλική κυβέρνηση έχει λάβει εξουσιοδότηση από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει στην υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η Λέγκα του Βορρά επιμένει ότι αν η εν λόγω τροποποίηση δεν στηριχθεί και από την ψήφο της κοινοβουλευτικής επιτροπής η χώρα θα πρέπει να οδεύσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Σε ότι αφορά στην δεύτερη ψηφοφορία,, αργά σήμερα το απόγευμα,καλείται να εκφρασθεί η ολομέλεια της βουλής σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να πραγματοποιηθεί έφοδος στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πρόκειται για τον Τζουσέπε Σπινέλλι, ο οποίος, σύμφωνα με τους δικαστικούς, κατέθεσε σημαντικά ποσά μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς δεκάδων καλλονών, οι οποίες φέρονται να συμμετείχαν στα πάρτυ του «Καβαλιέρε». Η κεντροδεξιά συμπολίτευση ελπίζει να καταφέρει να συγκεντρώσει 317 ψήφους ( την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή), ώστε να μην δοθεί «πράσινο φώς», στην έφοδο. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των τριακοσίων δεκατεσσάρων ψήφων.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να κριθεί από ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς και ότι η εισαγγελία του Μιλάνου είναι αναρμόδια σε ότι αφορά το «Ρούμπι Γκέϊτ». Ο ιταλικός τύπο αναφέρει πάντως ότι, το πολύ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οι εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας πρόκειται να ζητήσουν και επίσημα την παραπομπή σε δίκη του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.

Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι αν τελικώς ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες θα δώσει το «ελεύθερο» για την τέλεση της δίκης και αν ο «Καβαλιέρε» παραπεμφθεί με κατεπείγουσα διαδικασία μόνο για κατάχρηση εξουσίας ή και για στήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων.

Η πρώτη κατηγορία σχετίζεται με το τηλεφώνημα με το οποίο ο «μίστερ ΤιΒί» , ζήτησε τον περασμένο Μάιο από την διεύθυνση αστυνομίας του Μιλάνου να αφεθεί ελεύθερη η Ρούμπι Καρίμα. Η νεαρή, ανήλικη τότε, Μαροκινή είχε οδηγηθεί στην αστυνομία ύστερα από καταγγελία φίλης της για κλοπή. Ο ζάμπλουτος πρωθυπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι έπρεπε να μην σταλεί σε ειδική κοινότητα για φιλοξενία ανηλίκων διότι «επρόκειτο για την ανιψιά του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ».

Η δεύτερη κατηγορία, έχει άμεση σχέση, ως γνωστόν, με τα πάρτυ στις βίλες του ιταλού πρωθυπουργού και τα στοιχεία που αναφέρονται στην συμμετοχή τουλάχιστον δυο ανήλικων κοριτσιών.

Τέλος, με νέα συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Rai, ο Σίλβιο Μπερρλυσκόνι ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και υποσχέθηκε νέο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης. «Η αντιπολίτευση θέλει μόνον να αυξήσει τους φόρους, εγώ θα τραβήξω μπροστά, και θα παρουσιάσω έργο, παρά τις τόσες επιθέσεις», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Μεγάλο μέρος των σχολιαστών και όλη η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, έκαναν λόγο για « στημένη συνέντευξη, που θυμίζει εποχή Σοβιετικής Ένωσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης